Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Mnogobrojne investicije u Gradskoj četvrti Gornji grad

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65446
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 30.06.2022. 11:15 
Naslov:  Mnogobrojne investicije u Gradskoj četvrti Gornji grad
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Jučer je na blagdan zaštitnika Osijeka, sv. Petra i Pavla, svoj dan obilježila i osječka Gradska četvrt Gornji grad.

Program obilježavanja započeo je radnim sastanka vijećnika GČ-a predvođenih predsjednikom Vijeća Tomislavom Dagenom s gradonačelnikom Ivanom Radićem te pročelnicima gradskih odjela i direktorima gradskih poduzeća. Bila je to prilika da djelatnici gradske uprave iz prve ruke čuju inicijative, prijedloge ali i probleme stanovnika ovog dijela grada.

Radić je istaknuo kako je Grad ove godine izdvojio veća sredstva za gradske četvrti i mjesne odbore. Konkretno, za Gradsku četvrt Gornji grad sredstva su, u odnosu na prošlu godinu, povećana za 8 posto. Tako ove godine GČ raspolaže s 573.000 kuna za kapitalne investicije što će se najvećim dijelom iskoristiti za gradnju nogostupa i sportskih igrališta.

Od mnogobrojnih investicija u ovoj gradskoj četvrti, gradonačelnik je izdvojio izgradnju podvožnjaka u ulici svetog Leopolda Bogdana Mandića vrijednog 93 milijuna kuna koji građane Osijeka neće građane koštati ništa jer je 85 posto sredstava osigurano iz kohezijskog fonda Europske unije, a preostalih 15 posto iz državnog proračuna. U planu je također rekonstrukcija istočnog dijela Zrinjevca te energetska obnova dvorane Zrinjevac.

Radić je dodao kako je tu još investicija u energetsku obnovu OŠ Franje Krežme, a u planu je proširenje škole Vladimira Becića kako bi se ona prilagodila jednosmjenskoj nastavi. Grad je u Nacionalni program otpornosti i oporavka prijavio proširenje Dječjeg vrtića "Latica" kako bi povećali broj upisane djece. Radić je podsjetio kako je ove godine 250 djece više upisano u vrtiće, a cilj gradske uprave je da sva djeca vrtićke dobi pronađu svoje mjesto što se može postići jedino izgradnjom i rekonstrukcijom postojećih vrtića.

Govoreći o secesijskim zgradama, Radić je istaknuo kako je osnovano povjerenstvo koje donosi novi pravilnik o komunalnom redu, a koji će ubrzati postupke u centru grada. Grad je ove godine obnovu pročelja sufinancirao s 1,1 milijun kuna, a gradonačelnik je pozvao građane koji žive u centru da se uključe u projekt sufinanciranja jer Grad ne može obnavljati privatnu imovinu.


Tekst: Osijek031.com
Foto: Osijek.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: