Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Tržnica Osijek: Zeleni četvrtak uz Bobice iz zvjezdanih dubina

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65740
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 29.06.2022. 10:21 
Naslov:  Tržnica Osijek: Zeleni četvrtak uz Bobice iz zvjezdanih dubina
30.06.2022. 9:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Zeleni četvrtak, 30. lipnja 2022. u 9:00 sati na osječkim tržnicama uz Bobice iz zvjezdanih dubina.

Bilo je to vrijeme velike gladi. Najviše su patila djeca i starci. Veliki Duh Prirode činio se nemoćnim, kazuje legenda. Plakao je dugo u noć. Njegove duboko modre suze padale su na zemlju. I gle čuda – pretvorile se u fine bobice koje su nahranile i iscijelile iscrpljena plemena. Tako su na Zemlju stigle borovnice.

Možda danas ne vjerujemo u zvjezdano porijeklo borovnica, ali vjerujemo znanosti pa i inim nutricionističkim guruima. A oni kažu: borovnica je broj 1! Znamo da je na samom vrhu super hrane velika gužva, ali bez sumnje borovnicama je komadić tog vrha zajamčen. Nutricionisti je smatraju adaptogenom odnosno pametnom biljkom, što znači da jača cijeli organizam i uravnotežuje njegovo funkcioniranje u slučaju stresa te štiti zdravlje ugroženo širokim spektrom uzoraka – od vanjskih, okolišnih do unutarnjih ili emocionalnih. Borovnice su najbolja hrana za mozak, srce i jetra, štite stanice od oksidativnog šoka, čiste organizam od otrova i teških metala, imaju prebiotička svojstva zahvaljujući kojima blagotvorno djeluju na probavu.

Kažu, najbolje su one divlje. A mi kažemo, najbolje su one eko, one koje rastu na dohvat ruke u našem okruženju. Neke od najboljih su one iz Šaga, porijeklom iz Amerike, ali naše, fine i slatke. Ovo je njihovo vrijeme, zagrabite šaku zvjezdanih bobica i budite zdravi. Zagrabite nešto i za zimu – zamrzavanjem bobice ne gube snagu.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: