Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Sjednica GV-a: Središnja zgrada IT parka, vaučeri za vozački ispit najboljim maturantima, novi vrtići…

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65780
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 29.06.2022. 8:44 
Naslov:  Sjednica GV-a: Središnja zgrada IT parka, vaučeri za vozački ispit najboljim maturantima, novi vrtić
Citirajte i odgovorite[Vrh] 


U Osijeku je jučer održana 9. sjednica Gradskog vijeća na kojoj se raspravljalo o brojnim zanimljivim temama.

Iako je fokus sjednice bio na prihvaćanju izvješća o radu gradskih trgovačkih društava, najzanimljiviji dio sjednice, po običaju, bila su pitanja vijećnika na aktualcu na koja je odgovarao gradonačelnik Ivan Radić.

Na pitanje je li provedena nabava za središnju zgradu IT parka te kada počinje izgradnja, Radić je odgovorio: „Postupci javne nabave za izvođenje radova i stručni nadzor su u tijeku, rok za dostavu ponuda je istekao i zaprimljene su ponude koje su u fazi pregleda i ocjene. Planirano je sklapanje ugovora i uvođenje izvođača u radove u mjesecu srpnju sa rokom izvođenja radova od 14 mjeseci, odnosno očekivani završetak izgradnje je do rujna 2023. godine“.

Na pitanje namjerava li se Grad prijaviti na javni poziv Ministarstva znanosti i obrazovanja za financiranje projekata predškolskog odgoja i što namjerava prijaviti, Radić je odgovorio: „Četiri su vrtića već prijavljena i to: dogradnja DV Latica na Vijencu A. Cesarca s 52 nova upisna mjesta za 3 skupine (2 vrtićke +1 jasličku), dogradnja DV Sjenčica na Sjenjaku s 44 upisna mjesta za 3 skupine (1 vrtićka + 2 jasličke), izgradnja nove zgrade DV na Uskim njivama u Kutinskoj ulici sa 116 upisnih mjesta za 7 skupina (4 vrtićke + 3 jasličke), izgradnja nove zgrade DV u Tenji u Mirnoj ulici sa 104 upisna mjesta za 6 skupina (4 vrtićke + 2 jasličke). Prijava za peti vrtić, odnosno za izgradnju nove zgrade vrtića u Briješću (Vijenac lipa) s 92 upisna mjesta za 5 skupina (4 vrtićke +1 jasličku) je u tijeku te će i ovaj vrtić biti prijavljen do isteka roka, odnosno do kraja ovoga mjeseca (lipnja 2022.) (Do)gradnjom ovih pet zgrada otvara se ukupno 408 novih mjesta. Ukupna procijenjena vrijednost ovih projekata iznosi preko 50 milijuna kuna od čega bi se najmanje 50 % prema kriterijima javnog poziva osiguralo iz Nacionalnog programa otpornosti i oporavka“.

Gradonačelnik je podsjetio i kako je ove godine upisano 3300 djece u 152 odgojne skupine što je, u odnosu na proteklu godinu, 265 djece više, a rješava se i 6 domarskih stanova koji se prilagođavaju vrtićkim skupinama kako bi tamo mogli adekvatno smjestiti djecu. Također, Izmjenama i dopunama Urbanističkog plana uređenja središta Osijeka prostoru u Školskoj 6, u gradskom vlasništvu (do sada se njime koristila privatna gimnazija Gaudeamus), može se pristupiti radi prenamjene u dječji vrtić.

Na vijeću je postavljeno pitanje i o nagrađivanju najboljih maturanata vaučerom za polaganje vozačkog ispita. Grad Osijek će uručiti 50 vaučera za toliko najboljih maturanata, a svečana podjela održat će se u četvrtak, 30. lipnja u 10 sati na Trgu Vatroslava Lisinskog. Vrijednost projekta je 375.000 kuna. Gradonačelnik je također prihvatio vijećnički prijedlog da vaučere učenici ubuduće dobivaju na kraju trećeg razreda.

Od ostalih točaka dnevnog reda, Gradsko je vijeće većinom glasova prihvatilo rješenje o imenovanju Vladimira Hama za intendanta Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku. Gradsko vijeće suglasno je da se Grad kreditno zaduži za kapitalne projekte: razvoj i unaprjeđenje osječke Tvrđe, izgradnju dječjih vrtića u Tenji, Uskim njivama i Cvjetnom naselju te rekonstrukciju i dogradnju vrtića Latica u Gornjem gradu i Sjenčice u iznosu 45 milijuna kuna s rokom otplate 8 godina.


Tekst: Osijek031.com
Foto: Osijek.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: