Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Konstituirano Vijeće za prevenciju Grada Osijeka

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65440
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 23.06.2022. 15:12 
Naslov:  Konstituirano Vijeće za prevenciju Grada Osijeka
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Konstituirajuća sjednica Vijeća za prevenciju Grada Osijeka, čiji je cilj prevencija kriminaliteta i pružanja podrške nositeljima kriminalno-preventivnih aktivnosti, održana je u četvrtak u osječkoj gradskoj upravi u suradnji s osječko-baranjskom Policijskom upravom.

Vijeće broji devet članova na čelu s osječkim gradonačelnikom Ivanom Radićem i njegovim zamjenikom Draganom Vulinom, koji je nakon sjednice istaknuo dobru suradnju s policijom, te da je Osijek siguran grad. Napomenuo je i kako sigurnost utječe na sve ostale društvene aktivnosti, posebno gospodarstvo.

Čim imamo nestabilnu situaciju, bježe i investicije. Cilj nam je da Osijek ostane siguran grad, za što smo već poduzeli određene korake. Prije godinu dana Grad Osijek je imao četiri komunalna i tri prometna redara, što smo povećali na osam. Evidentirano je i osam puta više prekršaja iz područja komunale i prometa nego prošle godine. Aktivni smo po tom pitanju – rekao je zamjenik Vulin.

Također je istaknuo da je Grad Osijek za potrebe policije i povećanja sigurnosti osigurao osam računala u vrijednosti 50.000 kuna, dodajući da je plan povećati i broj kamera na javnim površinama, kao i raditi na edukaciji građana, osobito najmlađih.

Član Vijeća za prevenciju i gradski vijećnik Tomislav Bilandžić podsjetio je da je prvo Vijeće bilo osnovano 2009. godine te proglašeno najboljim u Hrvatskoj.

Načelnik PU Osječko-baranjske Ladislav Bece ocijenio je kako je Vijeće za prevenciju dobar alat za podizanje sigurnosti u gradu i dodao da i investitori imaju upite vezane uz sigurnost grada. Izvijestio je da je u prvih šest mjeseci ove godine bilo osam slučajeva razbojništva i krađa, od kojih je šest već riješeno, te da su sve češće računalne prijevare, o čemu će Vijeće također voditi računa.

Ostali članovi Vijeća za prevenciju Grada Osijeka su Antonio Lozančić, pročelnik za komunalno gospodarstvo, promet i mjesnu samoupravu; Dražen Alerić, pročelnik za društvene djelatnosti; Romano Kristić, pročelnik za socijalnu skrb, umirovljenike i zdravstvo; Kristina Leventić, predstavnica Centra za socijalnu skrb Osijek, te iz policije Robert Škorvaga, voditelj Odjela prevencije i Ivan Pakšić, načelnik Sektora policije.

Vijeće za prevenciju djeluje kao koordinirajuće tijelo, a programima prevencije obuhvaćena su područja suzbijanja nasilja u obitelji, delikvencije djece, maloljetnih i punoljetnih osoba, zlouporabe opojnih droga, suzbijanje svih oblika kriminaliteta, osiguranje povoljnog stanja javnog reda i mira, te opće sigurnosti građana i imovine.

Građani se također mogu obratiti Vijeću sa svojim upitima i prijedlozima putem e-pošte na [email protected] .


Tekst i foto: Osijek.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: