Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Svjetski dan nepušenja - "Duhan – prijetnja našem okolišu" [2022.]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65678
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 27.05.2022. 8:33 
Naslov:  Svjetski dan nepušenja - "Duhan – prijetnja našem okolišu" [2022.]
28.05.2022. 10:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U subotu, 28. svibnja 2022. godine Nastavni zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije će u suradnji s Gradskom ligom protiv raka Osijek, Kliničkim bolničkim centrom Osijek i Domom zdravlja Osijek obilježiti Svjetski dan nepušenja na Trgu Ante Starčevića u vremenu od 10 do 13 sati.

Svake godine 31. svibnja Svjetska zdravstvena organizacija i globalni partneri obilježavaju Svjetski dan nepušenja. Cilj obilježavanja ovog dana je podizanje svijesti o štetnim i smrtonosnim učincima duhana i pasivnog pušenja te poticanje na smanjenje korištenja duhana u bilo kojem obliku. Moto Svjetskog dana nepušenja 2022. je "Duhan – prijetnja našem okolišu".

Prvo na što većina pomisli kada se spomene štetnost duhana je onečišćenje je zraka, no štetni su učinci su prisutni svakom koraku lanca proizvodnje što ovaj problem čini kompleksnim. Svake se godine diljem svijeta uništi oko 3.5 milijuna hektara obradive zemlje te 200.000 hektara šuma radi uzgoja duhana što posljedično dovodi i do smanjenja kvalitete tla. Proizvodnja duhana uzrokuje na svjetskoj razini, pomanjkanje vode, fosilnih goriva i izvora metala. 4.5 trilijuna opušaka svake godine ne odlaže se u otpad na pravilan način čime se stvara oko 766 milijuna kilograma toksičnog otpada te se otpuštaju tisuće kemijskih spojeva u zrak, vodu i tlo.


Foto: Pixabay.com/Ilustracija

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: