Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



1. hrvatski i 10. regionalni kongres studenata socijalnog rada [program, 2022.]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65790
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 25.05.2022. 10:46 
Naslov:  1. hrvatski i 10. regionalni kongres studenata socijalnog rada [program, 2022.]
Od 26.05.2022. 16:00 do 27.05.2022. 15:59 (uključivo)
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Studentski zbor Pravnog fakulteta Osijek i studenti Sveučilišnog preddiplomskog i diplomskog studija Socijalni rad, u partnerstvu s Centrom za nestalu i zlostavljanu djecu, organiziraju 1. hrvatski i 10. regionalni kongres studenata socijalnog rada, koji će se održati 26. i 27. svibnja 2022. godine.

Prva sekcija će biti u Auli Magna na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti u Osijeku s temom „Socijalni rad(nici) & izazovi današnjice“ te će obuhvatiti predavanja vodećih stručnjaka.

Druga sekcija će se odvijati na platformi Zoom s temom „Uloga praktične nastave u obrazovanju studenata za rad u profesiji socijalnog rada“ te će obuhvatiti predavanja studenata socijalnog rada.

Svrha je Kongresa potaknuti na promišljanje, proširiti znanje i povećati svijest studenata i šire zajednice o suvremenim izazovima s kojima se socijalni radnici svakodnevno susreću te poticati pozitivne promjene i doprinos studenata u području socijalnog rada s ciljem cjelokupnog društvenog napretka. Znanstveni aspekt Kongresa ogleda se u gostovanju socijalnih radnika i drugih vodećih stručnjaka srodnih profesija koji će kroz tematska predavanja iznijeti različite teorijske i praktične spoznaje o izazovima socijalnih radnika u praksi, obrazovanju i donošenju odluka. Uz predavanja, u većoj će mjeri biti potaknuta mogućnost diskusije studenata i stručnjaka te traženje odgovora na aktualna društvena pitanja.

Praksa socijalnog rada uključuje rad s ljudima i društvenim strukturama kako bi se odgovorilo na njihove izazove i povećala njihova dobrobit. Takav rad temelji se na znanjima i teorijama socijalnog rada te društveno-humanističkih znanosti, stoga je od iznimne važnost osigurati studentima stjecanje istih i izvan redovnog obrazovnog procesa, kroz organizaciju događanja ovakve vrste.



Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: