Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Prijemni centar Kopačevo: Predstavljanje "Dnevnika galeba Marka 1 i ostalih zelenih priča"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65428
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 20.05.2022. 8:24 
Naslov:  Prijemni centar Kopačevo: Predstavljanje "Dnevnika galeba Marka 1 i ostalih zelenih priča"
21.05.2022. 10:30
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Povodom Međunarodnog dana bioraznolikosti u otvorenom paviljonu na Prijemnom centru u Kopačevu, Park prirode Kopački rit organizira predstavljanje [b]Dnevnika galeba Marka 1 i ostalih zelenih priča[/b]. Predstavljanje će se održati u subotu, 21. svibnja 2022. godine u 10,30 sati.

Uz uvodni animirani film koji će otkriti zašto je biologinja Martina Markov krenula s pisanjem za djecu, djeci i njihovim roditeljima će se predstaviti kratke priče iz Dnevnika galeba Marka 1, slikopriče za djecu s 10 kratkih priča iz nacionalnih parkova i parkova prirode koje je znatiželjni galeb do sada posjetio. Uz autoricu, okupljenima će se obratiti i prof. dr. sc. Irella Bogut s Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta u Osijeku, urednica galeb Markovog Dnevnika.

Nakon predstavljanja, zainteresirani će moći pribaviti svoj primjerak Dnevnika galeba Marka 1 (i drugih zelenih priča) s potpisom autorice.

O galebu Marku i zelenim pričama
Galeb Marko, simpatični i znatiželjni galeb klaukavac, vodi djecu po našim nacionalnim parkovima i parkovima prirode te ih upoznaje s njihovim stanarima. U svojim Pustolovinama po parkovima Hrvatske, od ukupno dvadeset naših parkova, Marko je do sada posjetio njih deset (Telašćica, Vransko jezero, Krka, Biokovo, Mljet, Lastovsko otočje, Paklenica, Sjeverni Velebit, Učka i Brijuni). Još nekoliko parkova ga dijeli do posjeta Parku prirode Kopački rit.

Te poučne i zabavne zelene priče prepoznate se kao vrijedan edukativan sadržaj u nastavi Prirode i društva unutar razredne nastave, ali i kao kvalitetno i poželjno štivo za mlade čitatelje koje ih uspijeva odvratiti od ekrana i monitora. Za one manje koji još ne čitaju, upravo su ove priče zanimljivo štivo koji će im čitati roditelji, bake i djedovi te ih uvesti u čarobni svijet čitanja i svih dobrobiti koje im čitanje donosi. Galeb Marko i zelene priče su i svojevrsna pozivnica za cijelu obitelj za što češći boravak u prirodi te posjet našim nacionalnim parkovima i parkovima prirode.

Zelene priče o galebu Marku nisu samo priče – to su priče za ZELENIJE ODRASTANJE.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: