Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Radovi na Copacabani dobro napreduju, bazeni se otvaraju u srpnju

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65780
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 19.05.2022. 13:05 
Naslov:  Radovi na Copacabani dobro napreduju, bazeni se otvaraju u srpnju
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić i zamjenik župana osječko-baranjskog Mato Lukić obišli su danas radove na rekonstrukciji bazenskog kompleksa Copacabana.

Gradonačelnik Radić istaknuo je zadovoljstvo što se itekako vidi napredak u obnovi popularne Kopike. Nakon 46 godina ovo je prva ozbiljna rekonstrukcija omiljenog gradskog kupališta, a Grad Osijek po prvi će put dobiti pravi olimpijski bazen. Oba bazena će biti prilagođeni osobama s invaliditetom, a Okrugli bazen dobit će brojne nove sadržaje. Cijene upada još uvijek nisu definirane, ali Radić obećava kako će biti pristupačne građanima.

Radić je najavio još nekoliko novosti: ove godine po prvi put na Kopiki će se održati kulturni program Ljeto na Kopiki a početkom lipnja započinje nasipavanje plaže na Želji istim pijeskom kojim je nasipana i Kopika.

Što se tiče restorana, on će do daljnjega biti van funkcije. Naime, narušena mu je statika pa će biti ili kompletno obnovljen ili će se srušiti i graditi novi.

Mato Lukić je izjavio kako se ovdje ne radi o šminkeraju, već o ozbiljnom projektu rekonstrukcije Copacabane vrijednom 30 milijuna kuna. OBŽ je u 2022. godini osigurala dva milijuna kuna za ovu svrhu, a Lukić je istaknuo kako s radošću očekuje prvo punjenje te potom otvorenje bazena u srpnju.

Ivica Crnković, predstavnik izvođača radova, tvrtke Projekt gradnja, podsjetio je kako je riječ o zahtjevnom projektu jer se mijenja kompletan sustav odvodnje bazenske vode, ali i sustav kanalizacije. Do sada se klorirana voda puštala u tok rijeke Drave, a ovom rekonstrukcijom u Dravu će ići pročišćena voda, a cijeli objekt bit će spojen na kanalizacijsku mrežu grada.

Radovi dobro napreduju, do sada su izbetonirane dvije školjke kod oba bazena. Na Olimpijskom bazenu započelo se s lijepljenjem keramike, dok je drugi bazen, onaj okrugli, pripremljen za lijepljenje.

U restoranu, odnosno kafiću, postavljaju se elektro instalacije, strojarnica je kompletno gotova, sva oprema se spaja, uskoro dolaze stolarija i fasada. U prosjeku je angažirano između 50 i 100 radnika dnevno, ovisi koja je faza radovanije bilo dana čekanja ili stajanja.

Crnković ističe kako se radilo konstantno, a bazeni bi trebali biti otvoreni u srpnju. „Slomit ćemo se da to napravimo, ali napravit ćemo“, zaključio je Crnković.

Radić je na kraju istaknuo kako projekt obnove Kopike ima dvije faze. Druga faza su preostala dva bazena koji će se također obnoviti. Projekti su pripremljeni, a obnovu preostala dva bazena Grad će prijaviti u trećem kvartalu 2022 godine preko Nacionalnog plana oporavka i otpornosti Ministarstva turizma.


Tekst i foto: Osijek031.com


Zadnja promjena: Redakcija 031; 20.05.2022. 8:17; ukupno mijenjano 2 put/a.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
pirko
Offline
Ukupno postova: 115
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 19.05.2022. 18:12 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Dvije godine za olimpijski bazen i spajanje na kanalizacijsku mrežu...100 radnika u prosjeku dnevno...baš se pitam zbog čega Crnkovićeva tvrtka nije angažirana na projektima u Zapadnoj ili bilo kojoj Europi...

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: