Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Ceker zabava KUD-a Josipovac

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65758
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 18.05.2022. 8:39 
Naslov:  Ceker zabava KUD-a Josipovac
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

KUD Josipovac je u subotu u velikoj dvorani Hrvatskog doma Josipovac održao Ceker zabavu, a stotinjak okupljenih gostiju do ranih jutarnjih sati zabavljao je Tamburaški sastav Pet tambura. Društvo zahvaljuje svim gostima, a osobito organizacijama koje su pružile podršku u pripremi događaja a to su Zavod za unapređenje sigurnosti Osijek, Zoološki vrt Osijek, Unikom d.o.o. Osijek, STARLINE putnička agencija, Nativis kozmetički salon, BISTRO proizvodnja začina i dodataka jelima, Centar osobne moći Osijek i DIDAKTIKA ustanova za obrazovanje.

Događaj je prepoznat i prihvaćen među mještanima ali i šire a KUD i ovom aktivnošću čuva tradiciju hrvatskog naroda. Riječ je o običaju pučkog druženja i zabavljanja, a u narodnoj tradiciji okupljanja na sijelima, čijalima... gdje bi se družili, razmijenili iskustva, prikratili vrijeme i zabavili. Manifestacija se veže uz ženu jer je uvijek imala ceker pod rukom, a upravo ta tradicionalna vrijednost mora se pokazati. Prepoznatljivost “Cekera” je u tome što gosti ponesu što će pojesti te se međusobno degustira poneseno jelo i piće.


Tekst i foto: KUD Josipovac

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: