Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Tvrtka IBM IX Hrvatska do kraja godine otvara ured u Osijeku

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65740
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 17.05.2022. 15:36 
Naslov:  Tvrtka IBM IX Hrvatska do kraja godine otvara ured u Osijeku
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Na današnjoj konferenciji za medije najavljeno je otvorenje ureda tvrtke IBM IX Hrvatska u Osijeku.

Radi se o trećem uredu ove velike svjetske kompanije u Hrvatskoj, nakon Zagreba i Varaždina.

Predstavnici tvrtke, David Stoger, regionalni direktor IBM-a baziran u Austriji i Mario Horvat, izvršni direktor IBM-a Hrvatska, istaknuli su kako su se za Osijek odlučili jer je to jedan od IT centara u Hrvatskoj, a u svojim uredima u Zagrebu i Varaždinu tvrtka zapošljava velik broj ljudi koji dolaze s ovog područja, te imaju visoko mišljenje o tim ljudima i njihovom znanju.

IBM je trenutno u završnim pregovorima oko lokacije ureda koji bi trebao biti otvoren do kraja ove godine. Trenutno u Osijeku imaju sedam zaposlenih, ali kroz godinu-dvije planiraju daljnji rast do razine kakvu imaju njihovi uredi u Zagrebu i Varaždinu, a to je oko 150 zaposlenih. Tražit će ljude s iskustvom u razvoju web aplikacija i web sustava, biznis konzultante, programere, front-end developere, integracijske inženjere itd.

Tiskovnoj konferenciji nazočio je i osječki gradonačelnik Ivan Radić koji je izrazio zadovoljstvo što je tvrtka IBM prepoznala Osijek kao grad pozitivnih gospodarskih kretanja: u gradu se bilježi najveća zaposlenost u posljednjih deset godina, a krajem travnja zabilježena je najniža razina nezaposlenosti što su jako važni gospodarski pokazatelji. Po pitanju ukupnih prihoda, neto dobiti i broja zaposlenih Osijek je četvrti grad među Top 10 gradova u RH.

Grad podupire svoje poduzetnike tako što je osigurao 4,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava za financiranje mikro, malih i srednjih poduzetnika, a u samo tjedan dana pristiglo je više od 200 prijava. Više od milijun kuna već je dodijeljeno.

Radić je podsjetio kako je nedavno jedna velika telekomunikacijska tvrtka otvorila ured u Osijeku zaposlivši 70 ljudi, a uskoro IBM otvara svoj ured što je još jedan pokazatelj da Osijek ide u pravom smjeru.

Josip Miletić, zamjenik osječko-baranjskog župana, istaknuo je kako OBŽ kontinuirano pomaže razvoj poduzetništva, a otvaranje IBM-vog ureda još je jedan dokaz snage i razvoja IT sektora na ovom području. OBŽ će biti partner svim poduzetnicima i nastavit će podupirati njihove aktivnosti jer je otvaranje radnih mjesta ključ razvoja ovoga kraja.




Tekst: Osijek031.com
Foto: Osijek.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: