Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Volonteri Crvenog križa obnovili znanje pružanja prve pomoći trenerima GD Osijek - Žita

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65696
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 20.01.2022. 8:38 
Naslov:  Volonteri Crvenog križa obnovili znanje pružanja prve pomoći trenerima GD Osijek - Žita
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Volonteri Gradskog društva Crvenog križa Osijek proveli su ponovno tečaj prve pomoći za trenere Gimnastičkog društva Osijek – Žito. Nastavak je ovo dugogodišnje suradnje između dvije organizacije koja je vrlo važna u trenerskom poslu imajući u vidu da se u dvorani Sokol centar radi sa svim dobnim skupinama rekreativaca – od najmlađih članova pa sve do odraslih rekreativaca i umirovljenika.

Gimnastičko društvo Osijek – Žito dom je velikom broju redovnih članova od kojih su popriličan broj djeca predškolske i školske dobi, stoga je znanje pružanja prve pomoći od iznimne važnosti radi prevencije potencijalnih ozljeda.

Danas smo održali radionicu prve pomoći za trenere GD Osijek – Žito kako bi bili spremni reagirati na nepredviđene situacije u vidu ozljeda koje se događaju u sportu. Prijašnjih godina smo također imali ovakav oblik suradnje, no smatramo da je važno ponoviti ih povremeno kako bi se osvježilo znanje koje je, s obzirom na vrstu posla, vrlo važno“, izjavila je Martina Muha, volonterka Crvenog križa.

Zadovoljstvo obukom nisu skrivali ni sami treneri Gimnastičkog društva Osijek – Žito.

Jako mi je drago što smo imali obuku od strane Crvenog križa jer smatram da je ponavljanje ovakvog tipa znanja vrlo bitno, pogotovo u trenerskom poslu. Nama trenerima je vrlo važno znati kako postupiti kod ozlijede pogotovo jer dosta radimo i sa djecom. Predavači iz Crvenog križa bili su susretljivi i stručni te sam s njihovim pristupom vrlo zadovoljna. Nakon obnavljanja znanja vezanog uz prvu pomoć, mogu reći da sam znatno sigurnija da ću moći ispravno postupiti u datom trenutku“, na kraju edukacije izjavila je Ksenija Livančić, trenerica GD Osijek – Žita.

Osim kroz ovakav vid suradnje, GD Osijek – Žito i Gradsko društvo Crvenog križa Osijek dugogodišnji su partneri i kroz organizaciju velikih sportskih događanja – naime volonteri Crvenog križa već više od 10 godina dio su organizacijskog tima DOBRO World Cupa Osijek te se u areni Gradski vrt brinu o zdravlju natjecatelja iz cijelog svijeta što je zasigurno jedan od najvažnijih zadataka ove velike sportske manifestacije.


Tekst i foto: GD Osijek-Žito

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: