Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Od danas brzo antigensko testiranje u ordinacijama primarne zaštite

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65698
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 17.01.2022. 8:46 
Naslov:  Od danas brzo antigensko testiranje u ordinacijama primarne zaštite
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Danas počinje brzo antigensko testiranje na koronavirus u većem dijelu ordinacija primarne zdravstvene zaštite. Što znači da će se testiranje provoditi u ordinacijama obiteljskih liječnika, pedijatara i stomatologa.

Ministar zdravstva Vili Beroš prošlog je tjedna iznio podatak da je dosad 995 ordinacija primarne zdravstvene zaštite od ukupno 5000 ordinacija obavljalo brza antigenska testiranja. Prema posljednjim informacijama do sada je brzim antigenskim testovima testirano oko 8 tisuća ljudi, a pozitivno je njih oko tisuću i pol.

Diljem Osječko-baranjske županije sve je organizirano na 70 lokacija:
- 13. siječnja dobili smo naputak Ministarstva o brzom testiranju koji je namijenjen svim liječnicima obiteljske medicine i zaštite djece predškolske djece. Stoji da se u testiranju trebaju uključiti i svi liječnici obiteljske medicine i liječnici za zaštitu predškolske djece i to na način da dio svog radnog vremena odvoje za testiranje. Preporuka je da to bude na početku, ili na kraju radnog vremena kako bi se izbjegli rizični kontakti, rekla je u Dnevniku HTV-a Justinija Steiner, dr. med., ravnateljica Doma zdravlja Osječko-baranjske županije.

Te je dodala: U samom Domu zdravlja organizirali smo se da ćemo testiranje provoditi na izdvojenim lokacijama. Neće se testirati u samim ordinacijama. Svaki pacijent koji ima potrebu za testiranjem, može se testirati uz narudžbu da se ne bi stvarale gužve.


Tekst: Osijek031.com
Foto: Pixabay.com/Ilustracija

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: