Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



U Višnjevcu započela podjela kanti za plastiku i bio-otpad obiteljskim kućama

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65437
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 13.01.2022. 12:45 
Naslov:  U Višnjevcu započela podjela kanti za plastiku i bio-otpad obiteljskim kućama
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Danas je u Višnjevcu Unikom započeo s podjelom spremnika, odnosno kanti za plastiku i bio-otpad.

Na ovaj način zatvara se koncept odvojenog prikupljanja komunalnog otpada na kućnom pragu jer, nakon što je on uveden u višestambene zgrade, sada će zaživjeti i u obiteljskim kućama.


Vrijednost ove investicije je 8 milijuna kuna, od čega većina dolazi iz Fonda za zaštitu okoliša, dok gradski proračun sudjeluje s 15%.

U ovom trenutku građani Osijeka na svom pragu mogu odvajati papir, plastiku, bio-otpad i miješani komunalni otpad. Osijek je prvi grad u Hrvatskoj koji dijeli velike spremnike za bio-otpad i više nema vrećica u koje se on ranije skupljao, a ujedno je i jedini veliki grad koji prošle godine nije platio nikakve penale vezano uz odvajanje otpada.

Gradonačelnik je izrazio uvjerenje kako će Osijek već ove godine ispoštovati ono što od nas traži EU, a to je prikupljanje više od 50% otpada na kućnom pragu.

Radić je podsjetio i kako je u tijeku sanacija odlagališta otpada u Sarvašu, riješena je sanacija odlagališta u Filipovici u Nemetinu, u gradu funkcioniraju tri reciklažna dvorišta a uskoro će biti otvoreno i četvrto u Donjem gradu, grad ima i kompostanu, a Osijek je proglašen i najboljim eko gradom u državi (Eco City nagrada).

Unikom će nakon Višnjevca nastaviti s podjelom spremnika za plastiku i bio-otpad obiteljskim kućama u drugim dijelovima garada, a očekuje se da će se ukupno podijeliti 36.000 spremnika.



Tekst: Osijek031.com
Foto: Osijek.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: