Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Predstavljen uređaj za ekološku dekarbonizaciju motora s unutarnjim izgaranjem

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65631
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 08.12.2021. 17:34 
Naslov:  Predstavljen uređaj za ekološku dekarbonizaciju motora s unutarnjim izgaranjem
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Na pristaništu za riječne kruzere danas je održana prezentacija mogućnosti ekološke dekarbonizacije motora s unutarnjim izgaranjem u organizaciji Europskog centra izvrsnosti potrošača (ECIP).

Dekarbonizacija, odnosno uklanjanje ugljika u motorima s unutarnjim izgaranjem, sve više dobiva na važnosti na prostoru Europske unije obzirom da se tim postupkom doprinosi smanjenju emisija ugljika u zrak, ali i uštedama u radu vozila te njihovoj pouzdanosti.

Procjenjuje se kako svake godine na području EU oko 300.000 ljudi umre od posljedica onečišćenja (u Hrvatskoj oko 8000) što su iznimno velike brojke. Pa iako su sve izraženiji trendovi prelaska na zelena, ekološki prihvatljivija vozila, motori s unutarnjim izgaranjem još će dugo biti s nama te je njihovo čišćenje i održavanje jako važno.

Toga su svjesni i predsjednik Gradskog vijeća Vladimir Ham te zamjenik župana Josip Miletić koji su nazočili prezentaciji. Ham je istaknuo kako je Osijek zeleni grad te kako je zainteresiran za implementaciju ovog sustava u njihova gradska poduzeća i njihov vozni park.

Poslije uvodnog dijela održana je i kratka demonstracija rada novog uređaja na vozilima gradskih tvrtki, ali i plovilima Ministarstva unutarnjih poslova te Ministarstva obrane koja su za ovu prigodu dopremljena do pristaništa.


Tekst i foto: Osijek031.com

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: