Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Tamburaška škola Josipovac

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65740
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 05.12.2021. 8:59 
Naslov:  Tamburaška škola Josipovac
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Tamburaška škola“ naziv je planiranog projekta okupljanja, školovanja i daljnjeg usavršavanja djece i mladih.

Cilj projekta je odgojiti kvalitetan tamburaški kadar s ciljem poticanja stvaralaštva i njegovanja tradicije u tamburaškoj glazbi. Polaznicima se omogućuje stjecanje znanja i vještina za solističko ili grupno sviranje svih tamburaških instrumenata, uz samu praksu sviranja, polaznici uče notno pismo koje je neophodno za svladavanje samog sviranja te ostale dijelove teorije glazbe, dinamike i agogike. Uz teoriju glazbe i konkretno sviranje tambure, polaznici usvajaju znanja o tradiciji i tradicijskim glazbenim instrumentima, ali i o umjetničkoj tamburaškoj glazbi kao sve priznatijoj. Po završetku planiranih aktivnosti svirači su osposobljeni pratiti folklornu skupinu u scenskom nastupu. Glavne projektne aktivnosti bile su nabava opreme i priprema i provedba glazbenih radionica koje su provođene u Hrvatskom domu Josipovac, od ožujka do prosinca ove godine, a sukladno epidemiološkim mjerama dio njih provodio se i na daljinu. Nabavom tradicijskih glazbala i glazbene opreme omogućila se kvalitetna, učinkovita i održiva provedba projektnih aktivnosti.

Ciljanu skupinu činili su Dorotea Klasić, Petra Prološčić, Stela Ćalić, Filip Ugarković, Domagoj Župančić, Marko Smiljan, Gabrijel Klasić, Hrvoje Klobučar, Jakov Bajić i Jakov Antolović a u provedbi projekta sudjelovala je Dora Vujnović, stručna suradnica, studentica Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, Odsjeka za glazbenu umjetnost, smjera Glazbena pedagogija i Tihomir Horvat, dugogodišnji volonter udruge koji posjeduje znanja i vještine rukovanja glazbenom opremom.

Zahvaljujem polaznicima, roditeljima i suradnicima a osobito Gradu Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji na podršci udruzi u ostvarivanju dostupnosti tradicijske kulture, organiziranju kvalitetnog i kreativnog provođenja slobodnog vremena i poticanju razvoja pozitivnih osobina djece i mladih.“ – voditelj projekta Marko Perković.


Tekst i foto: KUD Josipovac

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: