Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Obnova Istarske ulice završena mjesec dana prije roka

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65432
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 03.12.2021. 13:48 
Naslov:  Obnova Istarske ulice završena mjesec dana prije roka
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Svi koji su ovih dana prolazili Vukovarskom ili Kašićevom ulicom mogli su svjedočiti kako su radovi na Istarskoj ulici pri kraju. Naime, ovoga tjedna Istarska je ulica u cijelosti asfaltirana, što znači da je najveći dio radova dovršen.

Podsjetimo, radovi su započeli u ljeto ove godine, a obuhvatili su potez od 130 metara Istarske ulice između ulice Bartola Kašića i Vukovarske i odvijali su se u dvije faze. U prvoj fazi, koja je trajala tri mjeseca, Vodovod je obavio obnovu kompletne podzemne infrastrukture, remont vodoopsrbne i kanalizacijske mreže, što je uključilo rekonstrukciju glavnog cjevovoda, zamjenu vodomjera i ostale radove, te rekonstrukciju svih pripadajućih kućnih priključaka.

Potom je Grad započeo postavljanje nove komunalne infrastrukture kroz cjelovitu rekonstrukciju kolnika, pješačke staze, parkirnih mjesta i zelenih površina. Obnovljena i uređena Istarska ulica i dalje je jednosmjerna, no parkirališta su napravljena s obje strane ulice što bi trebalo olakšati promet i spriječiti česta zagušenja prometa prouzrokovana parkiranjem na ulici. Postavljena je i nova javna gradska rasvjeta, kao i zeleni otoci na kojima će uskoro biti posađene mladice.

Radovi na rekonstrukciji ove prometne, ali devastirane ulice tako su dovršeni čak mjesec dana prije ugovorenog roka koji je bio do kraja kalendarske godine. Ulicu još treba urediti, no očekuje se kako će biti puštena u promet vrlo skoro. Uređenjem ovog dijela Istarske ulice podići će se komunalni standard u njoj te će njezini stanari nakon godina čekanja konačno dobiti uvjete primjerene urbanom životu u gradu.





Tekst i foto: Osijek031.com

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: