s Uz pjesmu ”Moj Osijek” gradonačelnik Radić podigao gradski stijeg [1/1]
Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Uz pjesmu ”Moj Osijek” gradonačelnik Radić podigao gradski stijeg

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65296
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 01.12.2021. 20:18 
Naslov:  Uz pjesmu ”Moj Osijek” gradonačelnik Radić podigao gradski stijeg
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Uz zvuke pjesme “Moj Osijek”, koju je izveo vokalni sastav Akvarel, osječki gradonačelnik Ivan Radić večeras je na Trgu Ante Starčevića podignuo gradski stijeg, što je već tradicionalan sadržaj proslave 2. prosinca – Dana grada Osijeka.

Prisjećamo se 2. prosinca 1786. kada su se naše tada najvažnije tri gradske cjeline ujedinile, Tvrđa, Gornji i Donji grad. Sutra slavimo 235. rođendan grada na Dravi. Tim povodom pripremili smo brojna iznenađenja i darove, poput besplatne vožnje javnim gradskim prijevozom, besplatnog ulaska na Gradske bazene, u Zoološki vrt, podjele komposta i mnogih drugih iznenađenja – izjavio je gradonačelnik Radić i dodao kako sutra počinje središnje slavlje Dana grada, kada će se održati i Svečana sjednica kojoj će nazočiti premijer Andrej Plenković i drugi visoki uzvanici.

Otvaramo i Adventiranje, naš brend, modularni advent koji će ove godine biti još bogatiji. Preko 10 kilometara lampica sutra će ukrasiti Osijek i ući ćemo u ono pravo blagdansko, božićno ruho, najljepši dio godine. Još jednom čestitam svima naš dan – poručio je gradonačelnik.

Stijeg su na trg donijeli pripadnici Počasne garde Hrvatskog sokola Osječko-baranjske županije, a svečanosti je uz gradske čelnike nazočio i Mato Lukić, osječko-baranjski dožupan.

Osijek je središte Osječko-baranjske županije i istoka Hrvatske, a ovim putem svim njegovim stanovnicima želim sretan Dan grada. Također, gradonačelniku Radiću i svima koji njime upravljaju želim puno uspjeha u radu i stvaranju još kvalitetnijeg i ljepšeg mjesta za život – kazao je dožupan Lukić.

Nakon podizanja stijega, gradonačelnik Osijeka uputio je čestitku građankama i građanima Osijeka, a uoči svečanosti održana je i sveta misa u konkatedrali sv. Petra i Pavla.


Tekst i foto: Osijek.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: