Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Od danas profunkcionirao sustav javnih bicikala na području Osijeka

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65441
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 01.12.2021. 13:28 
Naslov:  Od danas profunkcionirao sustav javnih bicikala na području Osijeka
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Danas je ispred konkatedrale gradonačelnik Ivan Radić sa suradnicima predstavio projekt E-mobilnost grada Osijeka.

Tim projektom je u gradu uspostavljen sustav dijeljenog korištenja bicikala. Obzirom da Osijek već ima sustav dijeljenog korištenja javnih automobila, grad na Dravi postao je tako prvi grad u Hrvatskoj koji na taj način želi unaprijediti kvalitetu javnog prijevoza na području grada.

Projektom će se u Osijeku opremiti ukupno 25 samoposlužnih stanica raspoređenih na području grada od kojih će 13 biti na solarni pogon. U sklopu projekta nabavit će se 175 bicikala, od kojih će 125 biti mehanički, a 50 na električni pogon, zbog čega će na svim stanicama biti osigurana mogućnost njihova punjenja.

Korištenje eMobi bicikala veoma je jednostavno. Potrebno se registrirati preko nextbike aplikacije, unijeti svoje podatke te pomoću aplikacije ili putem terminala na stanici otključati bicikl (mehanički ili električni). Po završetku vožnje bicikl se vrati u stalak i zaključa.

Ukoliko se odlučite za jednu vožnju u trajanju od pola sata, to će vas koštati 5 kuna za obični bicikl, odnosno 10 kuna za električni. Postoji i mogućnost pretplate koja iznosi 100 kuna za sedam dana, odnosno 200 kuna za godinu dana, a koja vam omogućuje neograničen broj vožnji u trajanju do 30 minuta.

Za upravljanje cijelim sustavom, kao i za održavanje stanica i bicikala, bit će zadužena osječka tvrtka GPP koja je u tu svrhu zaposlila pet djelatnika. Uz nabavu bicikala, osigurana je i nabava jednog električnog vozila s prikolicom za prikupljanje bicikala ostavljenih izvan predviđenih lokacija.

Ukupna vrijednost projekta je 10 milijuna kuna, od čega je 8,5 milijuna došlo putem EU fondova.



Tekst i foto: Osijek031.com

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: