s Kulturni centar Osijek: Koncertni ciklus Grada - Lovro Pogorelić, pijanist [1/1]
Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Kulturni centar Osijek: Koncertni ciklus Grada - Lovro Pogorelić, pijanist

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65287
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 01.12.2021. 11:26 
Naslov:  Kulturni centar Osijek: Koncertni ciklus Grada - Lovro Pogorelić, pijanist
04.12.2021. 20:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Koncertni ciklus grada nastavljaju koncertom barda hrvatskog pijanizma, Lovre Pogorelića.„ Hrvatski klavirski lav“, „Pijanist s velikim P “,„klavirski talent iz kategorije velikana“, samo su neki od epiteta koje hrvatska i svjetska glazbena kritika i publika nepodijeljeno veže uz njega i njegovo umjetničko djelovanje, a priliku za uživanje u izvedbi ovog ingenioznog glazbenika Osječani će imati u subotu, 4. prosinca 2021., s početkom u 20 sati u Kulturnom centru Osijek.

Ljubitelji pijanističkog repertoara, ali i ljubitelji klasične glazbe u vrhunskim interpretacijama doći će na svoje u subotu, 4.prosinca u Koncertnom ciklusu grada. Na programu koncerta Lovre Pogorelića u Osijeku naći se tri velika i zahtjevna djela, neka od njih koja pripadaju najpoznatijim klavirskim djelima glazbene literature: Slike s izložbe M.P. Musorgskoga, Sonata Josipa Štolcera Slavenskog te Transcedentalne etide F. Liszta. Potonje nesumnjivo pripadaju samom vrhu virtuozne glazbe pisane za klavir te su stoga rijetko izvođene, čak i na svjetskim pozornicama. Upravo Lovro Pogorelić svjesno i rado bira ove programe u kojim se, uvijek iznova, hrabrošću i tehničkom spretnošću „klavirskog lava“, odazove izazovima sviranja ovih kapitalnih klavirskih djela. Svojom superiornom izvođačkom tehnikom, interpretativnom snagom, unoseći vlastiti, raskošan stil u svaku izvedbu, nikog tko dođe na koncert ne ostavi ravnodušnim.

Kao i na sve koncerte u sklopu Koncertnog ciklusa grada, ulaz na koncert je SLOBODAN, bez prethodne najave putem e-maila, isključivo uz predočenje važeće COVID potvrde na ulazu.

Program:
Modest Petrovič Musorgski: Slike s izložbe
***
Josip Štolcer Slavenski: Sonata
Franz Liszt : Transcendentalne etide, S.139 ; IX-XII

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: