s Sedam novih vozila za sanitetski prijevoz pacijenata u OBŽ [1/1]
Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Sedam novih vozila za sanitetski prijevoz pacijenata u OBŽ

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65287
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 30.11.2021. 13:38 
Naslov:  Sedam novih vozila za sanitetski prijevoz pacijenata u OBŽ
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Vozni park Zavoda za hitnu medicinu Osječko-baranjske županije od danas (30. studenoga 2021. godine) poboljšan je sa sedam novih vozila za sanitetski prijevoz. Ravnateljici Zavoda Silvani Sabo ključeve vozila kao simbolični znak primopredaje vozila uručio je Mato Lukić, zamjenik župana Osječko-baranjske županije, koja je osnivač ove ustanove. U cilju ravnomjerne pokrivenosti vozilima iste kvalitete na području cijele županije, četiri nova vozila bit će raspoređena u osječku ispostavu Zavoda, a ostali u ispostave Beli Manastir, Valpovo i Đakovo.

- Primopredaja novih vozila je prije svega jamstvo za dodatnu sigurnost pacijenata i zaposlenika Zavoda, odnosno svih osoba koji koriste sanitetski prijevoz. Riječ je o tisućama pacijenata i djelatnosti u kojoj je izuzetno važna sigurnost i udobnost svih sudionika. Kroz decentralizirana sredstva Osječko-baranjska županija je od 2019. godine Zavodu doznačila oko 5,5 milijuna kuna, s tim da je dio tih sredstava doznačen i za dodatnu edukaciju medicinskih sestara i tehničara - rekao je zamjenik župana Mato Lukić te zahvalio djelatnicima i rukovodstvu Zavoda na velikom angažiranju u radu, osobito u vrijeme i u uvjetima pandemije.

Temeljem Ugovora s HZZO-om, Zavod za hitnu medicinu OBŽ treba imati ukupno 57 vozila, i to 19 za obavljanje djelatnosti hitne pomoći i 38 za sanitetski prijevoz, što Zavod i ispunjava. Prosječna starost vozila za hitnu pomoć je oko 2,5 godine, a sanitetskog prijevoza oko 5 godina, što se smatra zadovoljavajućim. Vozila Zavoda godišnje prijeđu oko 2,2 milijuna kilometara, odnosno prevezu oko 22.000 pacijenata, imaju oko 1.000 međužupanijskih prijevoza, a oko 25.000 pacijenata prevezu na hemodijalizu.

- Zavod za hitnu medicinu OBŽ primarno obavlja djelatnost hitne medicinske pomoći, a uz to i sanitetskog prijevoza. Pri tomu, našim pacijentima mora biti osiguran najkvalitetniji i najsigurniji prijevoz, dakle kada pacijenti sjednu u naše vozilo moraju biti sigurni i skrbljeni - naglasila je ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu OBŽ Silvana Sabo.

Ravnateljica je zahvalila Osječko-baranjskoj županiji na kontinuiranoj i kvalitetnoj potpori radu Zavoda, a pojasnila je i aktualno zanavljanje voznog parka:

- Četiri od sedam vozila kupljena su sredstvima Osječko-baranjske županije putem decentraliziranih sredstava, a njihova vrijednost je oko 1,5 milijuna kuna. Tri vozila smo kupili vlastitim sredstvima, a to su tzv. dvoležajci u kojima se može prevoziti dva ležeća pacijenta, dok su ostala četiri vozila s jednim ležajem i pet sjedećih mjesta. Prosječna starost vozila za sanitetski prijevoz se znatno smanjila obzirom da je u rujnu kupljeno 7 novih vozila. Vozila kao osnovno sredstvo rada u Zavodu moraju karakteristikama i kvalitetom osigurati maksimalnu sigurnost za članove tima i pacijente. Naša vozila po svojim karakteristika, kao i nadogradnjom, udovoljavaju svim propisanim uvjetima, a kako bi se osigurala sigurnost prijevoza članova tima sanitetskog prijevoza i pacijenata na vozilima su dodatno ugrađena pojačanja svjetlosnih i zvučnih signalizacija (integrirani u vozilo), ugrađen je omekšani ovjes, pojačana ventilacija i grijanje, ozvučenje i slične potrebe - rekla je ravnateljica Zavoda Silvana Sabo.



Tekst i foto: OBZ.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: