s U sklopu projekta Wild Danube Tour kompletno obnovljena zgrada Turističke zajednice u općini Bilje [1/1]
Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



U sklopu projekta Wild Danube Tour kompletno obnovljena zgrada Turističke zajednice u općini Bilje

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65289
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 30.11.2021. 13:00 
Naslov:  U sklopu projekta Wild Danube Tour kompletno obnovljena zgrada Turističke zajednice u općini Bilje
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Jučer je u Bilju održana završna konferencija projekta Wild Danube Tour – Ruta divljeg Dunava kojega zajednički provode Udruga za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek kao nositelj, Specijalni rezervat prirode Zasavica iz Srbije te Općina Bilje.

Projekt je financiran kroz EU program prekogranične suradnje Hrvatska - Srbija, a njegova je ukupna vrijednost 1.14 milijuna eura, dok je vrijednost projekta Općine Bilje 412.000 eura. Cilj projekta je jačanje i diversifikacija prekogranične turističke ponude kao i razvoj novih zajedničkih programa ekoturizma i fototurizma u zaštićenim područjima Hrvatske i Srbije.

U sklopu projekta Općina Bilje kompletno je obnovila zgradu Turističke zajednice gdje je uređen i multimedijski centar s konferencijskom dvoranom. Obnova je obuhvatila unutarnje i vanjsko uređenje zgrade te opremanje namještajem i multimedijskom opremom, postavljanje izložbe s fotografijama flore i faune uz Dunav koje je snimio Mario Romulić, koji je odgovoran i za snimanje videa o prirodnim bogatstvima toga kraja.

Projekt također uključuje nabavu 10 električnih i 10 mehaničkih bicikala koji će služiti za iznajmljivanje, kao i uređenje punkta za popravak bicikala u zgradi u dvorištu Turističke zajednice. Ukupno je obnovom obuhvaćeno 419 kvadrata s opremanjem namještajem i multimedijskom opremom.

Načenik Bilja Željko Cickaj istaknuo je kako se ovaj projekt odlično nastavlja na netom završenu pješačko-biciklističku stazu Bilje – Osijek dodavši kako je riječ o još jednom u nizu europskih projekata velikog turističkog potencijala koji je Općina realizirala sa svojim Kulturno-razvojnim centrom.


Tekst: Osijek031.com
Foto: OBZ.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: