s ReArt zimsko izdanje [program, 2021.] [1/1]
Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



ReArt zimsko izdanje [program, 2021.]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65298
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 30.11.2021. 9:37 
Naslov:  ReArt zimsko izdanje [program, 2021.]
18.12.2021. 16:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

[13.12.2021.] ReArt festival - zimsko izdanje održat će se u Kulturnom centru Osijek u subotu 18. prosinca 2021. u vremenu od 9 do 19 sati.

U sklopu zimskog izdanja festivala biti će prilike za druženje uz umjetnike, kreativce i rukotvorce svih usmjerenja. Na ReArtovom sada već tradicionalnom kreativnom sajmu izlagati će preko 20 izlagača predstavljajući kulturne i kreativne industrije Grada Osijeka kao i mnogo šire u regiji. Na kreativnom sajmu možete pogledati ili kupiti kvalitetne proizvode koji su ručno izrađeni te odišu originalnosti i inovativnosti u svojim radovima. Tako možete pronaći i "diy" poklon za sebe ili dragu osobu, kao i razne umjetnine slike, crteži, ilustracije, grafike ili fotografije. ReArt okuplja spektar različitosti kulturne industrije stoga možete pronaći i proizvode produkt i modnog dizajna, dekor i suvenire, igračke ili registriranu biljnu kozmetiku. Prepoznatljivost je u brandovima koje ćete moći upoznati kao i ljude koji stoje iza kvalitete svoga branda.

Cilj ReArta je predstaviti publici male kreativne industrije, osvijestiti "uradi sam" kulturu te podržati lokalnu scenu usmjeravajući na umjetnost i kreativnost!

[Program:]

9:00 - 19:00 sati - KREATIVNI SAJAM sa 22 izlagača/umjetnika
10:00 - 12:00 sati - “Božićno oslikavanje lica”, Marija Petrušić
10:30 sati - “Zimske priče uz pjesmu i ukulele”, Romana Bisaga
10:30 - 11:30 sati - radionica “Pronađi svoj ritam”, Suzana Žuljević i asistentica Iva Rudež, Ps Shine
11:00 - 13:30 sati - predstavljanje “Svijeće”, udruga Breza
11:30 - 12:30 sati - radionica “Ples s rekvizitom”, Mira Sekereš i asistentica Viktorija Sekereš, Ps Shine
11:00 - 14 sati - radionica ”Lončarsko kolo”, Ivana Lončarić
11:00 - 18:00 sati - predstavljanje “Gramofonske ploče”, Udruga volim gramofonske ploče
14:00 - 16:00 sati - “Božićno oslikavanje lica”, Marija Petrušić
15:00 - 18:00 sati - radionica ”Lončarsko kolo”, Ivana Lončarić
17:00 sati - radionica “Vinyl record recycling”, Tamara Majer 1
19:00 sati - ZATVARANJE KREATIVNOG SAJMA
20:30 sati - ReArt džemper party u suradnji sa organizacijom Slamanje, Izložba Tin Ringsmuth i Ivana Lončarić uz svirku Čuvarkuća i Svemirko u duruzi Slama, ul. Kamila Firingera 3, Osijek.

Uz ReArtov popratni program biti će i kreativne radionice uz prikaz nastanka određenih kreativnih radova kao i vizualni ambijent, izložbe, glazba i večernji već tradicionalni "Džemper party" koji će se održati na lokaciji udruge Slama.

Napominjemo kako za ulazak u Kulturni centar Osijek, ujedno i ReArt festval- zimsko izdanje potrebno je imati Covid potvrdu za sve odrasle osim za djecu i mlade do 16 godina!

Organizacija ReARt festivala je Udruga za umjetnost i stvaralaštvo REART sa Kulturnim centrom Osijek.





[30.11.2021.] Udruga za umjetnost i stvaralaštvo REART otvara natječaj za sudjelovanje, izlaganje i/ili prodaju umjetničkih i kreativnih radova za ReArt festival - zimsko izdanje 2021.

ReArt se planira održati u manjem izdanju festivala, 18. prosinca 2021. godine u Kulturnom centru u Osijeku ukoliko to epidemiološka situacija bude dopuštala. U suprotnom, ReArt festival će se održati u online izdanju, ovisno o mogućnostima. Na natječaj se mogu prijaviti svi umjetnici ili grupe umjetnika koji žele predstaviti svoj rad, kao i svi kreativci ili grupe kreativaca, udruge, obrtnici ili mali poduzetnici koji izrađuju svoje predmete ručno, sa što manje upotrebe strojne obrade. Tražimo originalnost, neobičnost ili inovativnost u radu kao i kvalitetu samog rada koji stvara određeni identitet ili brand. Bitno je predstaviti se kvalitetnim fotografijama kao i opisom samih radova/brenda koji prilažete. Cilj ReArta je predstaviti publici male kreativne industrije grada Osijeka kao i šire, osvijestiti “Uradi sam” kulturu, poticati umjetnike i kreativce, publici poručiti “Misli globalno-kupuj lokalno” i uz popratni sadržaj usmjeriti ljude na umjetnost i kreativnost.

Opis proizvoda su: slike, crteži, ilustracije, grafike, fotografije itd. Dizajn (produkt, modni), re-dizajn, suveniri ili od predmeta opće uporabe igračke i biljna kozmetika. Na natječaj se mogu prijaviti slikovnice i stripovi tiskani u maloj nakladi.

Potrebno je ispuniti „Prijavnicu za zimski ReArt 2021.“ i uz prijavnicu koju se šalje na e-mail, treba priložiti i minimalno 3 fotografije sa primjerima proizvoda koji se planiraju izlagati. Fotografije predstavljaju vas i vaš proizvod stoga preporučamo da ih šaljete u što kvalitetnijem formatu (molim nemojte stvaljati na drive ili word dokument nego isključivo u .jpg formatu u “prilog” e-maila).

Mole vas da sve prijave pošaljete na e-mail: [email protected] sa naznakom „Zimski ReArt 2021.“ najkasnije do 4. prosinca 2021. Nepotpune ili zakašnjele prijave neće se razmatrati.

Sve prijave prolaze stručno žiriranje, nakon kojeg će autori i grupe autora elektronskim putem biti obavješteni o rezultatima natječaja. Prijava na natječaj je besplatna. Svi odabrani izlagači ispunjenom prijavnicom i potpisom prihvaćaju pravila i izlagačke uvjete ReArt festivala u zimskom izdanju.

Za sva pitanja obratite se e-mailom: [email protected]

Prijavnica:


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: