s Od 7. prosinca započinju prijave za energetsku obnovu obiteljskih kuća [1/1]
Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Od 7. prosinca započinju prijave za energetsku obnovu obiteljskih kuća

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65303
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 29.11.2021. 14:30 
Naslov:  Od 7. prosinca započinju prijave za energetsku obnovu obiteljskih kuća
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

I ove godine Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je Javni poziv za sufinanciranje energetske obnove postojećih obiteljskih kuća koje nisu oštećene u potresu.

Priprema prijava građana za energetsku obnovu obiteljskih kuća započinje sutra (utorak, 30. studenog), a od 7. prosinca počinje podnošenje prijava. Za obnovu je osigurano ukupno 390 milijuna kuna kojim novcem će se sufinancirati troškovi obnove za više od 5200 kućanstava.

Postupak prijave bit će podijeljen na dvije faze. U prvoj fazi, koja će trajati od 30. studenog od 10 sati do 6. prosinca u 12 sati, građani će u sustavu ePrijave moći unositi podatke, mijenjati ih, dopunjavati i učitavati potrebnu dokumentaciju. Kako bi se osigurala stabilnost sustava, 6. prosinca od 12 sati on neće biti dostupan za daljnje unošenje izmjena ni učitavanje dokumenata.

Od 7. prosinca, s početkom od 10 sati, građani će moći podnijeti svoje prijave logiranjem u sustav ePrijave, bez dodatnih izmjena unesenih podataka ili učitavanja dokumentacije. Takav postupak smanjit će mogućnost usporavanja servera te osigurati optimalne uvjete za dovršetak započetih prijava. Zaprimljene prijave obrađivat će se prema redoslijedu njihova zaprimanja, sve dok se ne dodijele ukupno osigurana sredstva od 390 milijuna kuna, poručuju iz Fonda.

Inače, postoje tri programa unutar projekta energetske obnove obiteljskih kuća, kako slijedi:
- A1 - cjelovita energetska obnova koja obuhvaća povećanje toplinske zaštite elemenata vanjske ovojnice grijanog prostora i ugradnju sustava za korištenje obnovljivih izvora energije - sufinancira se s do 60% sufinanciranja;
- A2 - povećanje toplinske zaštite elemenata vanjske ovojnice grijanog prostora - sufinancira se s do 60% sufinanciranja;
- A3 - ugradnja sustava za korištenje obnovljivih izvora energije - sufinancira se s do 40, 60 ili 80%, ovisno o lokaciji.

Više informacija o prijavi na javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća može se pronaći na stranici Fonda.


Tekst: Osijek031.com
Foto: Pixabay.com/Ilustracija

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: