Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Izgrađeno novo parkiralište ispred škole u Josipovcu

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65790
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 27.11.2021. 10:09 
Naslov:  Izgrađeno novo parkiralište ispred škole u Josipovcu
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Novo parkiralište s 13 parkirnih mjesta ispred Osnovne škole Josipovac obišli su jučer gradonačelnik Osijeka Ivan Radić i predsjednik Mjesnog odbora Josipovac Jakov Mihaljević.

Riječ je o investiciji vrijednoj 216.000 kuna koja će riješiti problem dosad neuvjetnog pristupa školi te spriječiti prometne nesreće koje su se događale pri izlasku automobila na cestu.

Školu pohađa oko 250 učenika koje mahom roditelji automobilima dovoze u školu, a problema je bilo pri izlasku na cestu kada je znalo dolaziti i do prometnih nesreća. „Pretprošle godine je nažalost i jedno dijete bilo nastradalo u prometnoj nesreći, tada smo govorili da se mora pojačati sigurnost i da Grad Osijek mora ulagati u sve svoje dijelove grada, a ovaj je projekt bio neophodan. Drago mi je da danas možemo reći da je parkiralište ispred škole gotovo. Olakšat će roditeljima i učenicima dolazak i odlazak iz škole, čime smo riješili problem sigurnosti djece koja idu školu“, reko je gradonačelnik Radić.

Radić je dodao kako ova gradska uprava brine o razvoju svakog dijela grada te je najavio nova ulaganja u Mjesni odbor Josipovac. Tako će Grad u Proračunu za 2022. osigurati sredstva za energetsku obnovu škole, ide i asfaltiranje Ulice Matije Gupca, kao i drugi projekti, od kružnog toka do izgradnje parkirališta ispred crkve, a riješit će se i oborinska odvodnja u naselju svetog Luke.

Posjet Josipovcu ujedno je bio i prigoda za obilazak opasnog pružnog prijelaza u Držislavovoj ulici u Josipovcu, gdje će Hrvatske željeznice na inicijativu Grada konačno postaviti rampu i osigurati siguran prijelaz preko pruge.


Tekst: Osijek031.com
Foto: Osijek.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: