Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Edukacija maloljetnih osoba o štetnosti interneta i društvenih mreža

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65665
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 26.11.2021. 15:07 
Naslov:  Edukacija maloljetnih osoba o štetnosti interneta i društvenih mreža
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

IPA Hrvatska Sekcija, utemeljena je 2001. godine, u Malinskoj na otoku Krku. Primljena je u punopravno članstvo International Police Association u Norveškoj, u svibnju 2003. kao 63 članica.

Danas IPA Hrvatska Sekcija djeluje na domaćoj i internacionalnoj razini putem svojih 20 IPA klubova, osnovanih u svim županijama Lijepe naše. IPA Hrvatska Sekcija i njeni klubovi na godišnjoj razini organiziraju razne manifestacije, strukovno – policijska , športska, kulturna, znanstvena, zabavna i humanitarna događanja.

Cilj projekta je edukacija maloljetnih osoba o štetnosti interneta i društvenih mreža te opasnost koja proizlazi iz istih. Ciljana skupina su 4 razreda osnovne škole koji se susreću s internetom.

Projekt „STOP trgovanju Ljudima“ je edukativnog karaktera u kojoj će službenik Odjela prevencije PU Osječko-baranjske učenicima održati predavanje na temu trgovanja ljudima kao jednog od najbeskrupuloznijih primjera kršenja ljudskih prava radi stvaranja ilegalnog profita.


Zašto tema „Štetnost interneta“ i “ STOP trgovanju ljudima“

Žrtve trgovanja ljudima su u najvećem broju slučajeva žene, djeca, a sve češće i muškarci. Trgovanje ljudima jedan je od najvećih i najgorih međunarodnih problema i rastućih fenomena.

Nastavno na gore navedeno, organizirali smo predavanje. u 4. b razredu u osnovnoj školi Retfala na tu temu gdje je djelatnik Odjela za prevenciju PU Osječko baranjske govorio o štetnosti i ugrozama interneta dok su članovi Udruge Hoćemo lijepili čela stepenica edukativnim sadržajem.

U navedenom projektu, osim nas kao organizatora sudjelovali su djelatnici Odjela za prevencije PU Osječko baranjske i Udruga Hoćemo – udruge za bolji Osijek kao partneri projekta.


Tekst i foto: Vrselja Božidar

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: