Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



OBŽ ugovorila 6,6 milijardi kuna vrijedne projekte financirane iz EU fondova

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 26.11.2021. 13:30 
Naslov:  OBŽ ugovorila 6,6 milijardi kuna vrijedne projekte financirane iz EU fondova
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Javna ustanova Županijska razvojna agencija Osječko-baranjske županije uključila se u obilježavanje „Dana otvorenih vrata EU projekata“ organizacijom događaja „EU fondovi mijenjaju OBŽ“ na Trgu slobode u Osijeku.

Na ovom događaju okupilo se 16 korisnika EU fondova i provoditelja projekata koji su javnosti predstavili ukupno 37 projekata koji se provode na području Osječko-baranjske županije, a financirani su iz fondova Europske unije.

U tu svrhu postavljeni su štandovi za potrebe izlaganja promidžbenih materijala, a naglasak je bio na praktičnom prikazu i demonstraciji projektnih aktivnosti te interaktivnom sudjelovanju posjetitelja kroz pripremljene aktivnosti.

Cilj održavanja „Dana otvorenih vrata EU projekata“ je najširoj javnosti predstaviti projekte koji su dali doprinos razvoju lokalnih zajednica u područjima kao što su energetika, istraživanje i razvoj, kultura, obrazovanje, poduzetništvo, promet, zaštita okoliša, ruralni razvoj, socijalna uključenost, turizam, zdravlje i mnoga druga.

Cilj je također pružiti informaciju zainteresiranim građanima o brojnim EU projektima koji su realizirani u njihovoj neposrednoj blizini, koji podižu kvalitetu života i doprinose daljnjem razvoju njihove lokalne zajednice. Ujedno, ovo je prilika i potencijalnim korisnicima sredstava iz EU fondova da iz prve ruke dobiju sve bitne informacije o tome kako prijaviti i provesti EU projekt te kako realizirati vlastite projektne ideje.

Događaj su pozdravnim riječima podržali gradonačelnik Osijeka Ivan Radić i župan Osječko-baranjski Ivan Anušić koji su otvorili manifestaciju. Anušić je u svom obraćanju prisutnima istaknuo činjenicu kako je OBŽ do danas ugovorila 6,6 milijardi kuna vrijedne projekte financirane iz EU fondova, koji uključuju izgradnju Gospodarskog centra, nove zgrade I. gimnazije te revitalizaciju OLT-a, dok je Radić istaknuo kako će idući proračun grada biti „najteži“ do sada, više od milijardu kuna, od čega će značajan dio ići upravo na sudjelovanje u važnim projektima financiranim većim dijelom iz EU fondova.

I Anušić i Radić posebno su istaknuli činjenicu kako su OBŽ i Grad Osijek među prvima u Hrvatskoj po uspješnosti privlačenja sredstava iz europskih fondova te su izrazili uvjerenje kako će nastaviti uspješno raditi i ubuduće.

Inače, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije uz podršku Europske komisije organizira „Dane otvorenih vrata EU projekata“ koji se ove godine održavaju u razdoblju od 20. do 30. studenoga 2021. godine.


Tekst i foto: Osijek031.com

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: