Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Autoškola Blue svakom vožnjom pomaže njuškicama iz osječkog Azila

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65676
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 25.11.2021. 8:33 
Naslov:  Autoškola Blue svakom vožnjom pomaže njuškicama iz osječkog Azila
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Osijek je već odavno poznat kao dog friendly grad, to jest, grad koji se voli brinuti za njegove najslađe stanovnike. Tako smo kroz godine vidjeli znatan napredak u kvaliteti života i druženja slatkih četveronožaca. Ipak, iz godine u godinu vidimo kako mnogi psići i dalje traže svoj dom, a namirnice im mukotrpnim radom pokušavaju omogućiti njihovi najbolji prijatelji, volonteri i svi koji tim volonterima uskoče u pomoć kakvom donacijom ili šetnjom uz brojne njuške koje i dalje čekaju svoj 'zauvijek dom'.

Sada se po prvi puta u Osijeku takvoj inicijativi odlučila priključiti i jedna autoškola, a to je Autoškola Blue. Već danima gradom tako kruže dva automobila koja na sebi imaju fotografiju nasmijane Ksembe, omiljene zvijezde Azila Osijek uz natpis 'Udomi psa iz Azila'.

Iza cijele ideje stoje dva prijatelja Igor Halt, stručni voditelj autoškole, predavač prometnih propisa i instruktor vožnje te Tihomir Geto, instruktor vožnje A i B kategorije. Oni nisu samo radni kolege već i dugogodišnji prijatelji. Oduvijek su sanjali o tome da zajedno otvore svoju autoškolu, no život ih je odveo u različitim smjerovima pa je Igor nekoliko godina živio u Istri. Ipak, prijateljstvo je opstalo, a Igor se vratio u svoj rodni Osijek gdje su prije nešto više od dva mjeseca ostvarili snove i zajedno otvorili Autoškolu Blue.

Osim Tihomira, Igor ima i najbolju prijateljicu koja mu je bila najveća motivacija za pomoć svima koji žive kao što je ona nekada, a to je upravo malena i vrckasta Lia.

- I sam sam ponosni vlasnik udomljenog psa iz azila. Prije pet godina je počelo to prijateljstvo s Liom. Nije bilo dileme između kupnje i udomljavanja. Kada sam ju vidio, to je jednostavno bila ljubav na prvi pogled, a danas smo nerazdvojni – započeo je Halt.

Čim im je ideja za pomoć psima iz azila sinula, nije bilo dileme i odmah su ih kontaktirali, a uskoro i s volonterima osmišljavali sve načine na koje im mogu pomoći.

- Veliki smo ljubitelji životinja te smo oduvijek podržavali sve udruge koje se brinu za napuštene ljubimce i pomagali im koliko smo mogli. U suradnju smo zakoračili s velikom ljubavlju prema životinjama – dodao je Tihomir.

Osim što porukom na automobilima šalju podršku azilima, nisu htjeli da ostane samo na tome. Tako uz Igora i Tihomira svaki njihov budući vozač također svojim trudom i vožnjom pomaže psima koji čekaju dom.

Naime, svakim odvoženim satom po kandidatu Autoškola Blue daruje sredstva za namirnice, troškove liječenja i ostale potrepštine za pse iz Azila. Tako povećanjem kapaciteta kandidata, povećavaju i iznos sredstava prikupljenih za Kseniju i druge psiće kojima je to nužno potrebno.

- Ponosni smo što sada, zahvaljujući svima koji su nas podržali i onima koji su sudjelovali u stvaranju suradnje s osječkim Azilom, zajedno s kandidatima možemo pridonijeti puno više i pomoći našim malim prijateljima da zaborave na sve teške dane koje su proživjeli. Ono što je važnije od svega je da se trudimo olakšati njihove nadolazeće dane zajedničkim prikupljanjem donacija za namirnice, troškove liječenja i ostale nužne stvari – rekli su iskusni instruktori.

Osim psića i volontera Azila, njihova je ideja oduševila i njihove buduće vozače koji nisu skidali osmjehe s lica kada su vidjeli nasmijanu Ksembu.

- Kandidati su se apsolutno oduševili! Puno njih je pitalo hoćemo li ići koji puta tijekom vožnje u Azil – zaključio je kroz smijeh Igor.




Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: