Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



HPD "Lipa" nastavlja svoj zlatni niz

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65639
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 22.11.2021. 19:10 
Naslov:  HPD "Lipa" nastavlja svoj zlatni niz
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Protekloga vikenda, 20. i 21. studenog 2021. godine, održano je četvrto po redu Natjecanje zborova i vokalnih sastava u okviru Festivala glazbe Zagreb.

Po prvi puta, ove godine natjecanje se odvijalo ONLINE, zbog aktualnih pandemijskih mjera. Zborovi i vokalni sastavi poslali su svoje video snimke nastupa, a stručni ocjenjivački žiri u sastavu mo. Zdravko Šljivac, mo. Robert Homen, mo. Luka Vukšić i umjetnički ravnatelj Festivala Goran Jerković te izvršna producentica Tihana Jokić, u dvorani Centra za kulturu i informacije Maksimir (koji je organizator ovoga natjecanja) vrijedno je preslušao i analizirao sve zaprimljene snimke zborova i vokalnih sastava te dodijelio nagrade u ukupno 6 pjevačkih kategorija.

Hrvatsko pjevačko društvo “Lipa” poslalo je video snimke tri skladbe: renesansnu pjesmu “El Grillo” J. des Presa, “Pjesmu uskrsnuća” iz Suite FAUN hrvatskog skladatelja R. Matza te zborsku obradu popularne teme “The Pink Panther” H. Mancinija koje su snimljene krajem listopada ove godine u svečanoj dvorani Filozofskog fakulteta u Osijeku. U A kategoriji (mješoviti, muški, ženski zborovi) natjecalo se ukupno 13 zborova, a ”Lipa” je jedina osvojila ZLATNU PLAKETU i zaslužila titulu pobjednika kategorije!

Prošlo je tri godine od zadnjeg natjecanja (Croatia Cantat u Rijeci 2018.) gdje je ”Lipa” također osvojila zlato, a s ovom nagradom broj zlatnih Lipinih odličja se popeo na 22 (Prvo je osvojeno 1993. također u Rijeci). Covid-19 je uvelike utjecao na rad amaterskih društava pa tako i HPD-a ”Lipa”. Od ožujka 2020. godine zborovi rade u otežanim uvjetima, a zbog mjera zaštite, iz subjektivnih ili objektivnih razloga, aktivni broj članova se prepolovio. Također se prepolovila i količina proba i nastupa, no unatoč tomu nastavljamo svoj zlatni niz! Zahvaljujemo organizatorima na prilici da pokažemo svoj rad. Čestitamo svim zborovima i vokalnim sastavima na sudjelovanju i rezultatima te se nadamo što skorijem povratku na hrvatske i svjetske pozornice uživo!


Tekst i foto: HPD Lipa

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: