Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Glazbena škola Franje Kuhača obilježava 100 godina postojanja

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65649
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 22.11.2021. 20:03 
Naslov:  Glazbena škola Franje Kuhača obilježava 100 godina postojanja
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Glazbena škola Franje Kuhača u Osijeku obilježava stotu obljetnicu postojanja i 190 godina javnog glazbenog školstva u Osijeku. Tim povodom u Kulturnom centru Osijek upriličena je prigodna svečanost na kojoj su nastupili učenici osnovne i srednje glazbene škole.

Svake godine Glazbenu školu upisuje sve više učenika u programe osnovne glazbene i plesne i srednje glazbene škole, ističe ravnateljica Sunčana Bašić. Ove ih je godine upisano čak 450, a s predškolskim odjelima 480. U 10 odjela pokrivaju doslovce sve glazbene instrumente kao i plesne odjele za klasični balet i suvremeni ples. S tim učenicima predano radi 60-ak nastavnika, a rezultati uloženog truda i rada vidljivi su po brojnim nagradama osvojenim na regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima.

Glazbena škola Franje Kuhača nije samo obrazovna ustanova već i jedan od nositelja kulturnog života grada i županije. Tijekom dugogodišnjeg rada škola je stvorila mnoge umjetnike iz svijeta klasične, jazz i zabavne glazbe. Nekadašnji učenici glazbene škole danas su vrhunski umjetnici koji djeluju diljem svijeta, u orkestrima, kazalištima i filharmonijama.

Programu obilježavanja 100 godina Glazbene škole nazočili su zamjenici gradonačelnika i župana, Jasenka Crnković i Josip Miletić. Crnković je istaknula kako smo ponosni što Osijek ima ovako renomiranu ustanovu kao što je Glazbena škola te da su učenici koji izlaze iz glazbene škole kao vrhunski glazbenici najbolji ambasadori izvrsnosti u glazbenoj kulturi našeg grada, županije, ali i cijele Hrvatske koji na najljepši mogući način predstavljaju naš grad tuzemnoj i inozemnoj javnosti.


Tekst: Osijek031.com
Foto: Osijek.hr



Najava: Dan Glazbene škole Franje Kuhača Osijek [2021.]

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: