Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Društveni dom u Čepinskim Martincima će biti toplinski zaštićen, a implementirat će visokoučinkovite sustave očitanje i kontrole energije

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOva tema je zaključana: ne možete uređivati postove niti odgovarati.
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65740
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 10.03.2021. 18:18 
Naslov:  Društveni dom u Čepinskim Martincima će biti toplinski zaštićen, a implementirat će visokoučinkovite
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Ugodniji boravak za sve posjetitelje, manji troškovi za zagrijavanje, smanjenje negativnog utjecaja vlage i toplinskih mostova te smanjenje negativnih utjecaja na okoliš – sve to omogućit će energetska obnova društvenog doma u Čepinskim Martincima. Riječ je o projektu koji se bazira na uštedi potrebne toplinske energije za grijanje od 71 posto, a koji je trenutno u fazi provođenja građevinskih radova.

Ljeti bez pregrijavanja - zimi zadržavanje topline

Podsjetimo, kroz projekt će se povećati toplinska zaštita krova, vanjskog zida i stropa prema negrijanom prostoru, a zamijenit će se i vanjska stolarija. Naposljetku, ugradit će se i visokoučinkoviti sustavi grijanja, kao i sustavi prozračivanja i daljinskog očitanja energije i vode, te sustav kontrolnih mjera energenata i vode. Sve to će prije svega spriječiti pregrijavanje objekta ljeti, kao i zadržavanje topline zimi, a zbog dobre prozračenosti, omogućit će se nastavak provođenja brojnih redovnih, ali i sezonskih aktivnosti. S druge strane, uvođenje sustava kontrolnih mjera energenata i vode će dovesti do definiranja pokazatelja potrošnje i efikasnosti provedene energetske obnove, a kasnije će omogućiti i nadzor potrošnje, čime će manifestirati i isplativost ovog projekta.

Dodana vrijednost kroz osiguranje pristupačnosti

Društveni dom u Čepinskim Martincima je izgrađen još 1955. godine, stoga njegova obnova, uz poboljšanje energetske slike, donosi i dodanu vrijednost kroz ostvarenje pristupačnosti za sve. Naime, osobama s invaliditetom i svim mještanima smanjene pokretljivosti će se omogućiti neovisan pristup u skladu s Pravilnikom o osiguranju pristupačnosti građevina. Upravo tako će objekt postati dostupniji svima zainteresiranima, jer će se udrugama i pojedincima omogućiti propisni uvjeti za rad i organizaciju sadržaja, dok će shodno tome biti moguća i veća količina sadržaja i aktivnosti za mještane i njihove goste.


O projektu

Projekt Energetska obnova zgrade ”Društveni dom na adresi Stjepana Radića 55, Čepinski Martinci, Općina Čepin” sufinanciran je sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj, kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. Ukupni prihvatljivi troškovi projekta iznosili su 1.228.979,88 kuna, dok ukupna bespovratna sredstva iznose 761.237,92 kune. Ostatak iznosa osigurala je Općina Čepin.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Općine Čepin.

[Sponzorirani članak]

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: