Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Počela energetska obnova društvenog doma u Čepinskim Martincima

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOva tema je zaključana: ne možete uređivati postove niti odgovarati.
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65647
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 05.02.2021. 18:18 
Naslov:  Počela energetska obnova društvenog doma u Čepinskim Martincima
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Ušteda potrebne toplinske energije za grijanje od 71 posto ostvarit će se kroz obnovu važnog društvenog objekta u općini Čepin. Naime, društveni dom u Čepinskim Martincima će dobiti novi izgled uz povećanje toplinske zaštite krova, vanjskog zida i stropa prema negrijanom prostoru. Također, uz zamjenu vanjske stolarije i ugradnju visokoučinkovitih sustava grijanja, ugradit će se visokoučinkoviti sustavi prozračivanja i daljinskog očitanja potrošnje energije i vode, kao i sustav kontrolnih mjera energenata i vode. Početak radova na energetskoj obnovi su posjetili Dražen Tonkovac, načelnik Općine Čepin, kao i njegov zamjenik Ivan Žeravica, te vijećnik čepinskog općinskog vijeća Velimir Džambić.

Obnova kao logičan korak

- Budući da je riječ o zgradi koja je izgrađena 1955. godine, projekt obnove je došao kao logičan korak, dok je poboljšanje energetskog stanja cilj kojemu težimo sa svim novim projektima i rekonstrukcijom starih objekata u općini. U fokusu su nam, naravno, objekti od šireg društvenog značaja, jer uređenjem prostora poput društvenog doma u Čepinskim Martincima našim mještanima omogućavamo organizaciju različitih svečanosti, manifestacija, ali i svakodnevnih okupljanja – rekao je pri obilasku radova načelnik Tonkovac, zadovoljan s početnom fazom projekta energetske obnove.

Rezultati za dobrobit zajednice

Naime, Općina Čepin se već iskazala u povlačenju sredstava iz fondova Europske unije, dok ovakvi infrastrukturni projekti donose konkretne rezultate i višestruke benefite za dobrobit cijele zajednice i svih korisnika društvenog doma u Čepinskim Martincima. Stoga ogoljeni zidovi i građevinske skele dokazuju da se radovi počinju zahuktavati i da je sve spremno za dolazak radnika. Predstavnici Općine Čepin već imaju i jasnu viziju kako će obnovljeni društveni dom poslužiti svim mještanima, jer je i ranije predstavljao centar društvenih i kulturnih zbivanja u Čepinskim Martincima.

O projektu

Projekt Energetska obnova zgrade ”Društveni dom na adresi Stjepana Radića 55, Čepinski Martinci, Općina Čepin” sufinanciran je sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj, kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. Ukupni prihvatljivi troškovi projekta iznose 1.228.979,88 kuna, dok ukupna bespovratna sredstva iznose 761.237,92 kune. Ostatak iznosa osigurala je Općina Čepin.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Općine Čepin.

[Sponzorirani članak]

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: