Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Arheološki muzej Osijek: Koncertni ciklus grada - Duo Gašparović

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65733
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 16.11.2021. 12:09 
Naslov:  Arheološki muzej Osijek: Koncertni ciklus grada - Duo Gašparović
21.11.2021. 20:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Klavirski koncerti uvijek su, i svaki na svoj način, posebni, ali koliko često imate priliku prisustvovati izvedbi na klaviru četveroručno? Upravo u takvom koncertnom programu posjetitelji će moći uživati u ovotjednom Koncertnom ciklusu grada, u izvedbi iskusnog klavirskog Dua Gašparović u nedjelju navečer, 21. studenoga 2021., s početkom u 20.00 sati u Arheološkom muzeju Osijek.

Koncertni ciklus grada nastavlja svoj sjajni niz klasičnih koncerata, a ovu nedjelju, 21. studenoga u prekrasnom ambijentu Arheološkog Muzeja Osijek ugostit će Duo Gašparović – oca i sina - Ljubomira i Danijela Gašparovića, dvojicu vrsnih hrvatskih pijanista. Ovim koncertom će ujedno obilježiti 70 godina života te 50 godina karijere Ljubomira Gašparovića, pijanista, redovitog profesora u trajnom zvanju na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, restauratora, i zajedno sa sinom Danijelom, vlasnika najvrijednije i najveće zbirke povijesnih klavira u ovom dijelu Europe.

Duo Gašparović osječkoj će se publici predstaviti na klaviru četveroručno, i to monumentalnom Fantazijom Franza Schuberta, po mnogima najkompleksnijim djelom za klavir četveroručno, izborom iznimno popularnih Mađarskih plesova Johannesa Brahmsa, fantastičnom suitom Ma mère l'Oye Mauricea Ravela, originalno napisanom kao peterostavačno djelo za klavir četveroručno te Zagrebačkim concertinom hrvatskog skladatelja Davora Bobića napisanom upravo za ovaj ugledni hrvatski pijanistički dvojac.

Ulaz na koncert je SLOBODAN, i moguć isključivo uz predočenje važeće COVID potvrde na ulazu. Broj mjesta u Arheološkom muzeju Osijek je ograničen, stoga rezervirajte svoje mjesto putem e-maila: [email protected].

Koncert je dio Koncertnog ciklusa grada, a ovaj put održava se u Arheološkom Muzeju Osijek.

PROGRAM:
Franz Schubert: Fantazija u f-molu, D.940
Johannes Brahms: Mađarski plesovi (izbor)
Maurice Ravel: Ma mère l'Oye
Davor Bobić: Zagrebački concertino


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: