Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Ove subote revijalna izložba mačaka u Osijeku [nagradno darivanje je završeno]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65430
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 08.11.2021. 11:32 
Naslov:  Ove subote revijalna izložba mačaka u Osijeku [nagradno darivanje je završeno]
13.11.2021. 10:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Preko 40 vrhunskih pasminskih mačaka domaćih uzgajivača bit će prikazano na revijalnoj izložbi u subotu, 13. studenog 2021., u Trgovačkom centru Portanova u Osijeku. Za prvu izložbu u organizaciji u organizaciji Saveza felinoloških društava Hrvatske nakon dvogodišnje pauze izazvane pandemijom, pomno su odabrane predstavnice i predstavnici.

Primjerice, Bengalska mačka vrlo atraktivne snježne boje (eng. snow mink), koja je na Svjetskoj izložbi u Vicenzi prije 14 dana osvojila prestižnu titulu Best in Variety (BIV) dolazi iz uzgajivačnice Exotic Leopard iz Siska, u vlasništvu Marinka Babića. Orena se u Italiji natjecala u kategoriji mačića od 7 do 10 mjeseci, a prije Svjetske osvojila je i dvije međunarodne izložbe te ponijela Best in show, titulu najljepše mačke izložbe u svom starosnom razredu. Vrhunsku genetiku Orena je naslijedila od svojih predaka. Iz iste uzgajivačnice su njena majka Pantera, te baka Taska, najtrofejnija Bengalska mačka u Hrvatskoj, koja nosi titulu Supreme Championa nakon osvojenih 20 izložbi u najmanje šest europskih zemalja, uz to je čak 16 puta osvojila titulu BIV, a sedam puta Best in Show, odnosno proglašena je najljepšom mačkom međunarodne izložbe, te je bila i Nacionalni pobjednik 2018. godine.

Bengalska mačka nekoliko je godina hit u međunarodnoj felinologiji, a odlikuje ju jedinstveni izgled divlje mačke. Jedna je od najmlađih pasmina koja se pojavila pedesetih godina prošloga stoljeća u Sjedinjenim Državama. Nastala je križanjem Azijske leopard s domaćom mačkom, no također ima gene sijamske i burmanske mačke. Rezultat je nova vrsta s prekrasnim točkastim krznom, pasmina s izgledom leoparda ali s dražesnim i ljubaznim temperamentom domaće mačke.

Bengalska mačka je ustvari domaća mačka s fizičkim značajkama divlje mačke Felis Bengalis koja i danas živi u džungli. Posljednjih je godina apsolutni hit među uzgajivačima ali ju mnogi imaju i za ljubimca jer je vrlo aktivna, druželjubiva i dobroćudna“, pojasnila je tajnica Saveza Amelija Leopoldović. Dodala je kako će u Osijeku biti prikazane obje varijacije boja Bengalske mačke, tamnija smeđa i snježna.

Uz Bengalsku, posjetitelji Portanove će u subotu, 13. studenog 2021., od 10 do 18 sati, moći vidjeti i druge trenutno iznimno popularne pasmine, Britansku kratkodlaku mačku, čije predstavnice u Osijek stižu u svim postojećim bojama, te primjerke najveće pasmine, Maine Coon, nježnog diva koji u odrasloj dobi teži i do osam kilograma. Za ljubitelje dugodlakih mačaka osim Maine Coona, bit će zanimljive Perzijske mačke te pasmina Neva Masquerada. Također će biti prikazane i dvije izuzetno rijetke pasmine, Sfinks, bezdlaka mačka, i Britanska dugodlaka mačka, od kojih je svaka atraktivna na svoj način.

Cijena ulaznice za odrasle iznosi 20 kuna, dok će djeca, umirovljenici i invalidi trebati izdvojiti upola manje. Ulazak će biti omogućen uz obavezno predočenje EU digitalne COVID potvrde. Djeca do 12 godina starosti na izložbu ulaze bez ograničenja.
[Nagradno darivanje]

Portal Osijek031 daruje 10x1 ulaznicu za izložbu mačaka. Nagradno darivanje možete pronaći na našoj Facebook stranici.

Nagradno darivanje je završeno, a sretni dobitnici su:
Kristina Kovačić
Ana Popović
Bojana Bošnjak
Goran Knez
Ana Golubić
Biljana Mikić
Vlatka Jurina
Erika Crnković
Maja Puktalović-Buljan
Nikolina Božanović


[klik za uvećanje]




Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: