Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



U Osijeku otvorena prva specijalizirana kriptomjenjačnica

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65433
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 05.11.2021. 13:45 
Naslov:  U Osijeku otvorena prva specijalizirana kriptomjenjačnica
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Iako su se u Osijeku i do sada na pojedinim lokacijama poput mjenjačnica i poslovnica za otkup zlata mogle kupovati i prodavati kriptovalute, danas je u gradu na Dravi otvorena prva specijalizirana kriptomjenjačnica u Slavoniji na adresi Županijska ulica 12.

Specijaliziranu poslovnicu za usluge vezane uz trgovinu kriptovalutama otvorila je tvrtka Way2Coin, čija se platforma za kriptomjenjačnice koristi na više od 100 lokacija u Hrvatskoj.

Kako je istaknuo direktor tvrtke Sandro Rubinić, u petom mjesecu krenuli su s poslovanjem jer su uvidjeli da u Slavoniji postoji veliko zanimanje za kriptovalute te su odlučili da upravo Osijek bude polazna točka, prva specijalizirana poslovnica. Istraživanje tržišta pokazalo je kako su Osijek i ovaj dio Slavonije već poprilično informirani o kriptovalutama, mnogo ljudi već posjeduje kriptovalute, a mnogi se tek spremaju za ulazak u taj svijet.

Cilj tvrtke je otvoriti specijalizirane mjenjačnice u svim većim gradovima, kako bi kriptovalute učinili dostupnijima građanima. Za početak im je ponuda bazirana na veće kriptovalute – Bitcoin, Ethereum, Ripple, Litecoin, Stellar koje su već dulje vrijeme na tržištu i koje će se moći zamijeniti za kune i obratno. Ponuda će se mijenjati ovisno o tržištu, kriptovalute će se dodavati ili maknuti ovisno o potražnji. Proces je vrlo jednostavan, siguran i kratak i značajno je pojednostavljen u odnosu na kupovanje kriptovaluta putem digitalnih platformi.

Way2Coin kriptomjenjačnica ujedno će biti centar u kojem će novi i stari korisnici moći doći po besplatni savjet od strane educiranih djelatnika te dobiti sve potrebne informacije o ovom brzo rastućem tržištu, poput toga kako instalirati digitalni novčanik do toga kako izbjeći riskantne poteze i prevarante te rizična ulaganja u "meme" novčiće.

Radno vrijeme osječke poslovnice je radnim danom od 8 do 20 sati te subotom od 8 do 18 sati, a tvrtka u narednoj godini ima ambiciozne planove ovakve ekskluzivne poslovnice otvarati i u drugim većim gradovima Hrvatske. Ujedno planiraju dostupnost kriptovaluta povećati postavljanjem kriptomata, odnosno "bankomata za kriptovalute", na atraktivnim lokacijama diljem zemlje. Way2Coin će također organizirati online i offline edukacije jer su kriptovalute već sada važan dio gospodarstva, a u budućnosti će njihova važnost sve više rasti.

Govoreći o budućnosti kriptovaluta, Rubinić je istaknuo kako su one u posljednjih deset godina od marginalne, geekovske pojave postale mainstream jer su sve velike banke, investicijski fondovi i firme krenule u smjeru blockchaina te će u bliskoj budućnosti blockchain tehnologija i kriptovalute biti integralni dio svjetskog financijskog sustava.


Tekst: Osijek031.com
Foto: Radio Osijek/KI

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: