Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Filozofski fakultet Osijek: Izložba "Duh slova i znakova"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65698
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 27.10.2021. 8:41 
Naslov:  Filozofski fakultet Osijek: Izložba "Duh slova i znakova"
28.10.2021. 13:30
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Povodom Dana buditelja Republike Bugarske pozivamo vas na izložbu „Duh slova i znakova“ koja će se održati u četvrtak, 28. listopada 2021., u 13.30 sati, na Filozofskom fakultetu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku (Ul. Lorenza Jägera 9, Osijek).

Izložba „Duh slova i znakova“ predstavlja se uz potporu i partnerstvo Veleposlanstva Republike Bugarske u Zagrebu te predstavlja bugarsku glagoljicu.
Nacionalni donatorski fond “Bugarska kroz 13 stoljeća” i Nacionalna srednja škola primijenjene umjetnosti “Trevnenska škola” su povodom 1.150 godina Moravske misije svete braće Ćirila i Metoda pokrenuli natječaj za srednjoškolce na temu “Duh slova i znakova”. Mladi umjetnici stvaraju digitalne crteže u čijim se kompozicijama isprepliću elementi glagoljice. Pobjednica u tom natječaju je Denitsa Pavlova, a drugo i treće mjesto zauzimaju Emilia Vasileva i Gabriela Tsvyatkova.

Na otvorenju izložbe ćete uživati uu izvedbe članova Zaklade „Boris Christoff“ iz Bugarske.

Zaklada „Boris Christoff“ nastala je 2014. godine u Sofiji s ciljem populariziranja djela velikog bugarskog opernog pjevača Borisa Christoffa u zemlji i inozemstvu. Njezina je misija promicanje, poticanje i podrška bugarskom glazbenom i opernom stvaralaštvu.

Predsjednik Zaklade je maestro Boyko Tsvetanov, jedan od najvećih opernih pjevača 20. stoljeća, solist Opere u Zürichu i prvi učenik Borisa Christoffa. Zajedno s maestrom Alexom Zografovom i Stoyanom Bonchevom nastupa diljem svijeta.

Dobrodošli na ovaj događaj koji zbližava hrvatski i bugarski narod te predočuje njihovu zajedničku povijest!

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: