Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Galerija Knifer: Otvorenje izložbe "Meke forme, oštre forme"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65646
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 19.10.2021. 9:38 
Naslov:  Galerija Knifer: Otvorenje izložbe "Meke forme, oštre forme"
21.10.2021. 19:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U Galeriji Knifer u Osijeku održat će se otvorenje izložbe “Meke forme, oštre forme” u četvrtak, 21. listopada 2021., s početkom u 19 sati.

Novosadska slikarica Bosiljka Zirojević-Lečić je, još od svojih ranih radova nastalih u preludijskom periodu, sliku shvatila i tretirala kao polje mogućih preispitivanja njenih ontoloških postulata ali i kao mogućnost ekskluzivnog djelovanja u “proširenom polju slikarstva”. Tijekom milenijske prekretnice mlada umjetnica je uspjela da formira dijela jednostavnih, preciznih i minimalističkih lapidarnih plastičnih karakteristika. Primjenjujući načelo less is more i odričući se narativnosti, Bosiljka Zirojević-Lečić pikturalnim (ali i nelikovnim) elementima organizira plastičnu cjelinu čija se poruka iščitava na nivou reprezentativnih formalnih principa. Čvrsta geometrijska linearnost, konstrukcija, materijalizirana struktura, kombinacija različitih materijala doimaju se kao jasno definirani kontrapunkt kaotičnim društvenim odnosima, destrukciji i kaosu današnjeg svijeta. Dakle, Bosiljka Zirojević-Lečić uspostavlja vlastiti plastični sistem kao svojevrsni model za preuređenje društva u krizi, za uspostavljanje sklada, reda i harmonije.

Radno vrijeme galerije:
srijeda- petak 17-19 sati
subota 11- 13 sati

Izložba traje do 3. studenog 2021.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: