Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Osječki rukometaši s uvjerljivim rezultatom od 33:27 zauzeli prvo mjesto lige

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65440
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 18.10.2021. 12:54 
Naslov:  Osječki rukometaši s uvjerljivim rezultatom od 33:27 zauzeli prvo mjesto lige
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Rukometaši Osijeka i dalje su bez poraza. U posljednjem susretu petog kola Prve hrvatske rukometne lige Sjever na Zrinjevcu su slavili nad ekipom Ivanića s 33:27.

U prvom dijelu susreta gledali smo poprilično ravnopravan dvoboj. Poveo je Ivanić golom Leona Lukačeca već u prvoj minuti, ali ubrzo je Zrno izjednačio. Rukometaši Ivanića pružali su žilav otpor pa je većinu prvog poluvremena rezultat bio izjednačen. Ipak, u posljednjoj minuti pogocima Radovića i Ninaja Osječani s 16:14 odlaze u svlačionicu.

U drugom dijelu nešto drugačija priča. Na samom početku raspoloženi Ninaj i Zrno odvode Osijek u još veće vodstvo od 18:14, što u nastavku gosti pokušavaju sustići. Za konačni rezultat ključan je period od 39. minute - Ivanić se bliži izjednačenju, ali Radović zabija za 21:19 i pokreće dobar niz Osječana koji odlično obavljaju obrambene zadatke, a u napadu uspješno realiziraju šanse. U sljedećih desetak minuta dolaze u prednost od šest golova razlike, a gosti uspijevaju zabiti tek dva pogotka, i to isključivo iz kaznenih udaraca.

Do kraja utakmice naši rukometaši uspješno održavaju svoju prednost pa postaje sve izglednije da će dva boda ponovno ostati na Zrinjevcu. Zrno je načeo mrežu Ivanića, Zrno i završava - u posljednjoj minuti osječki kapetan zabija za 33:27 i postavlja konačan rezultat utakmice. O današnjoj pobjedi kaže:

- U prvom poluvremenu nije nam išlo po planu. Nismo dovoljno išli u polukontre, a ni u obrani nismo bili toliko dobri kao u drugom dijelu. Tada smo čvrsto i kompaktno igrali obranu i tu nam je krenulo. Kako to inače bude u rukometu - sve ide iz obrane, u napadu će uvijek nešto doći.

Podrške s tribina nije nedostajalo

Navijači RK Osijeka od ove sezone ponovno mogu pratiti svoj klub s tribina pa podrške iz utakmice u utakmicu ne nedostaje. A posebno raduje podrška mladih članova Rukometne akademije koji su i ove nedjelje bili najglasniji navijači.

Od ove sezone je, u suradnji sa Zagrebačkom bankom, započeo projekt Izaberi rukomet. Izaberi Osijek kojem je cilj uključivanje djece u organizirane sportske programe od najmlađe dobi. Rukometna akademija trenutno ima četiri kategorije (u-17, U-15, U-13 i U-11), a za najmlađe organizirani su treninzi mini rukometa.

Ljubav prema rukometu vraća se u grad, a koliko potpora s tribina znači našim igračima istaknuo je i pohvalio i sam kapetan Matej Zrno koji je, s osam postignutih pogodaka, ponovno bio najbolji strijelac u osječkim redovima. Izvrsne su učinke imali su i Fran Čurić te Kuštrim Ninaj sa sedam golova.

Zadovoljan svojim učinkom s desnog krila zasluženo je bio Ninaj:
- Čestitao bih dečkima na dobroj i borbenoj utakmici. Također, čestitam i igračima Ivanića koji su uvijek težak protivnik. Što se tiče mog današnjeg učinka, to je plod momčadske igre. Zahvaljujući ekipi danas sam ja došao do izražaja, a iduću utakmicu će netko drugi.

Izabranici Daga Kovačevića ovom pobjedom ostaju na samom vrhu prvenstvene tablice. S devet osvojenih bodova u pet odigranih susreta imaju jednaki učinak kao i drugoplasirana momčad KTC-a, ali nešto bolju gol razliku.

U sljedećem kolu trenutno najbolja momčad lige gostuje kod MRK Dugog Sela. Utakmica je na rasporedu 23. listopada.


Tekst i foto: Rukometni klub Osijek

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: