Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Njemački veleposlanik: Osijek postaje važna točka za buduće njemačke investicije

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65430
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 13.10.2021. 18:37 
Naslov:  Njemački veleposlanik: Osijek postaje važna točka za buduće njemačke investicije
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Kako smo već pisali, u službeni posjet Osijeku danas je stigao njemački veleposlanik Robert Klinke koji je u osječkoj 3. gimnaziji polaznicima DSD-a dodijelio diplome Ispitnog centra te gimnazije za njemački jezik.

Nakon toga Klinke se u gradskoj upravi sastao s gradonačelnikom Ivanom Radićem i tom prilikom su razgovarali o nastavku dobre suradnje na kulturnom i gospodarskom planu te o programima koji se mogu realizirati putem njemačkog veleposlanstva.

Gradonačelnik Radić istaknuo je rekao kako je dogovoreno intenziviranje odnosa između grada, veleposlanstva i Savezne Republike Njemačke. „Spomenuo sam veleposlaniku da je zadnja parcela u prvoj zoni Eco Gospodarske zone Nemetin prodana hrvatsko-njemačkom investitoru, a dobre veze između dvije države dodatno će osnažiti i izravna zračna linija Osijek - München koja kreće 15. studenog, a pomoći će ne samo boljim gospodarskim vezama nego i u području turizma, pa i zdravstvenog turizma", rekao je Radić.

Veleposlanik Klinke je poručio kako Osijek postaje važna točka za buduće njemačke investicije. Klinke je dodao kako su razgovarali o brojnim strateškim investicijama u gospodarstvu te u znanstveno-istraživačkom svijetu, posebno naglasivši kako je ugodno iznenađen pokretanjem studija medicine na njemačkom jeziku na Medicinskom fakultetu u Osijeku za koji su interes pokazali i neki njemački državljani.

"Osijek je grad s bogatim kulturološkim nasljeđem koji njeguje multikulturalnost. Nacionalne manjine u Osijeku poveznica su s brojnim narodima, između ostalih i s njemačkim. Takav odnos, uz dobar položaj i velik broj studenata, jamstvo su da će Osijek biti atraktivna lokacija ulagačima u Europi pa i šire", istaknuo je veleposlanik Klinke.

Tijekom sastanka spomenute su i duboke prijateljske veze Osijeka i njemačkog grada Pforzheim koji je grad-prijatelj Osijeka od 1994., a koji se posebno istaknuo pružanjem potrebne humanitarne pomoći gradu na Dravi tijekom najtežeg razdoblja Domovinskog rata.

Tekst: Osijek031.com
Foto: OBZ.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: