Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Osječki rukometaši uvjerljivo slavili s 24:32, nakon duže stanke vratio se i Šimatić

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65424
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 12.10.2021. 12:42 
Naslov:  Osječki rukometaši uvjerljivo slavili s 24:32, nakon duže stanke vratio se i Šimatić
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Rukometaši Osijeka donose nova dva boda iz slavonskog derbija. U sklopu 4. kola Prve hrvatske rukometne lige Sjever naši su rukometaši u gostima uvjerljivo svladali RK Đakovo s 24:32.

Od samog početka Osječani su preuzeli inicijativu te spremno prihvatili ulogu favorita. Poveli su golom Zrne sa sedam metara, a već u petoj minuti pogotkom Lukca bilo je 1:4. Domaćini su pokušali držati korak s prvotimcima Osijeka pa su u 22. minuti preko Jarčevića izjednačili na 11:11, ali kao da je to bio njihov maksimum. Naši igrači mirno privode kraju prvi dio susreta, a Vukušić u posljednjoj minuti zabija za 14:18 pa s četiri pogotka prednosti odlaze na odmor.

U drugom dijelu susreta bez iznenađenja. Nastavlja se dominacija Osječana koji već u 41. minuti vode s 17:24 što domaći igrači više ne uspijevaju dohvatiti. Sigurno i smireno, s velikom prednošću i nova dva boda na kontu, izabranici Daga Kovačevića završavaju dvoboj rezultatom 24:32.

Dobra vijest je i konačan povratak jednog od najboljih igrača, Dominika Šimatića nakon višemjesečne pauze. Podsjetimo, naš je desni vanjski koncem prethodne natjecateljske godine slomio ruku, a nakon uspješne operacije prošao je rehabilitaciju s klupskim fizioterapeutom Antonijem Anićem. Trener Dag Kovačević dao mu je nekoliko minuta već u ogledu s Đakovom, a Šimatić je uspio i zatresti mrežu vratara Kolara.

Najbolji strijelac i u ovom je susretu bio kapetan Matej Zrno s devet pogodaka, a dobar su učinak imali i Martin Lukac s pet pogodaka te Matej Radović i Filip Vuković koji su se po četiri puta upisali u strijelce.

Ovom pobjedom RK Osijek je skočio na prvo mjesto prvenstvene tablice sa sedam osvojenih bodova u četiri odigrana susreta. Dodajmo i kako je Matej Zrno s 31 pogotkom trenutno treći strijelac lige.

U sljedećem kolu osječki prvotimci na Zrinjevcu dočekuju sedmoplasirani MRK Ivanić. Utakmica je na rasporedu 17. listopada 2021., u 18 sati.


Tekst i foto: RK Osijek

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: