Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Nakon školovanja važno je stručne kadrove i zaposliti u OBŽ

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65663
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 08.10.2021. 12:28 
Naslov:  Nakon školovanja važno je stručne kadrove i zaposliti u OBŽ
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U Hotelu Osijek danas (8. listopada 2021. godine) održana je Konferencija „Ugostiteljsko-turistički VirtuOS-i - jačanje kompetencija u turizmu i ugostiteljstvu“, na čijem su otvaranju sudjelovali i župan Ivan Anušić te zamjenik gradonačelnika Osijeka Dragan Vulin. Konferencija je ujedno prvo događanje u okviru najveće ovogodišnje regionalne turističke manifestacije HeadOnEast, čiji će središnji dio biti 22. i 23. listopada.

- Na području Osječko-baranjske županije imamo dva Regionalna centra kompetentnosti, a jedan od njih je Ugostiteljsko-turističke škole Osijek vrijedan nešto više od 95 milijuna kuna, financiran sredstvima Europske unije. Riječ je o izuzetno vrijednom projektu koji će srednjoškolcima omogućiti stjecanje specifičnih strukovnih kompetencija i dodatno nadograditi njihovo znanje. Vrlo će važno biti formiran i osposobljen kadar povezati s turističkim sektorom, koji u našoj županiji bilježi kontinuirani rast, kako bi ti mladi ljudi po završetku školovanja pronašli posao upravo ovdje. Ne želimo da ga traže u ostalim dijelovima Hrvatske ili vani, o čemu ćemo, baš kao i do sada, voditi brigu i nakon izgradnje Regionalnih centara kompetentnosti - rekao je župan Ivan Anušić.

Ugostiteljsko-turistička škola Osijek jedna je od 25 strukovnih škola u Hrvatskoj koja je imenovana Regionalnim centrom kompetentnosti, i to u sektoru turizma i ugostiteljstva. Svrha RCK-a je osigurati kvalitetan sustav obrazovanja mladih, obrazovanja odraslih i cjeloživotnog učenja uz potporu i suradnju s poslodavcima, osnivačima, razvojno-gospodarskim subjektima, strukovnim udruženjima, visokim učilištima, javnim i civilnim sektorom.

Za projekte RCK VIRTUS i RCK VirtuOS osigurana su bespovratna sredstva iz fondova Europske unije u ukupnom iznosu od 95.673.388,62 kuna, a njihova provedba je počela 27. ožujka 2020. godine, dok je završetak predviđen do 27. prosinca 2023. godine. Između ostalog, do sada su obavljeni infrastrukturni radovi, sanacija i adaptacija suterenskih praktikuma na lokaciji škole, a odnedavno ih učenici i nastavnici koriste u redovitoj nastavi. U okviru infrastrukturnih radova izvode se još rekonstrukcija, adaptacija i opremanje Akademisa - Učeničkog doma u centru Osijeka, a očekuje se da će radovi biti završeni na vrijeme. Uspostavljena je suradnja s domaćim i međunarodnim gastronomskim i turističkim akademijama, a intenzivirana je suradnja sa svim RCK-ovima u sektoru turizma i ugostiteljstva. Više od 70 nastavnika iz RCK UTŠO i partnerskih škola iz Vinkovaca, Đakova, Požege i Virovitice, ali i mentori kod poslodavaca uspješno su završili usavršavanja, od gastronomskih akademija u Francuskoj preko turističkih usavršavanja u Zagrebu i Splitu do usavršavanja u području digitalnih kompetencija i znanja engleskog jezika.


Tekst i foto: OBZ.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: