Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Kulturni centar Osijek: Otvorenje izložbe "U dva svijeta – 25 njemačkih priča. Njemačke manjine se predstavljaju."

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65430
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 08.10.2021. 8:50 
Naslov:  Kulturni centar Osijek: Otvorenje izložbe "U dva svijeta – 25 njemačkih priča. Njemačke manjine
10.10.2021. 18:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Otvorenje izložbe „U dva svijeta – 25 njemačkih priča. Njemačke manjine se predstavljaju.“ održat će se 10. listopada 2021., u Kulturnom centru s početkom u 18:00 sati. Izložbu će otvoriti predsjednik Njemačke zajednice g. Vladimir Ham i koordinatorica Radne zajednice njemačkih manjina gđa. Renata Trischler.

Radna zajednica njemačkih manjina (AGDM) je spoj udruga njemačkih manjina, koji unatoč velikim povijesnim i geografskim različitostima između njemačkih manjina, zastupa i predstavlja njihove interese. Izložba je izraz te povezanosti i AGDM ju je sastavio u zajedničkoj suradnji s pojedinim manjinskim udrugama. Cilj ove putujuće izložbe je na licu mjesta dati ne samo više saznanja o manjini, nego da i Nijemci stoljećima žive u tako puno država. Kroz medijalne kutije i tekstualne panele s raznim citatima i pričama može se saznati mnogo toga o jeziku, kulturi, tradicijama, vjeri i sl. njemačkih manjina u tih 25 država.

Financirano od strane Savjeta za nacionalne manjine Republike Hrvatske.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: