Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Započela obnova i dogradnja nastavno-sportske dvorane u Čepinu

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 07.10.2021. 20:14 
Naslov:  Započela obnova i dogradnja nastavno-sportske dvorane u Čepinu
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Danas su započeli radovi na rekonstrukciji i dogradnji nastavno- sportske dvorane Osnovne škole Miroslava Krleže u Čepinu. Investicija je vrijedna 30,9 milijuna kuna, a zajednički ju financiraju Općina Čepin i Osječko - baranjska županija u jednakim omjerima.

Tim povodom gradilište je posjetio župan Ivan Anušić koji je napomenuo kako je izgradnja nastavno-sportske dvorane jedna od najvećih kapitalnih investicija u Općini Čepin te kako je dvorana ovakvih gabarita potrebna Čepinu. „Čepin je najveća općina u kontinentalnom dijelu Hrvatske, ima najviše stanovnika i djece, a time i najviše onih koji imaju potrebu boraviti u dvorani, trenirati i kreirati svoj život uz sport i druženje, a to će omogućiti ova dvorana. Osječko-baranjska županija nastoji izgraditi potrebnu infrastrukturu za razvoj sporta koji time želimo stavili na još višu razinu, naravno i uz određena financiranja sportskih klubova. Ovo je konkretan projekt, vrijedan više od 30 milijuna kuna, koji zajednički investiramo, a tako radimo sa svim općinama i gradovima na području naše županije. Zajedničke investicije i ravnomjeran razvoj svih općina i gradova činit će našu županiju još boljim i kvalitetnijim mjestom za život“, rekao je Anušić te poželio završetak izgradnje i prije ugovorenog roka od dvije godine.

Načelnik Općine Dražen Tonkovac istaknuo je kako je nastavno-sportska dvorana projekt na kojem se intenzivno radi posljednjih 11 godina i sada je konačno došao trenutak za njezinu izgradnju. Dvorana će imati 600 sjedećih mjesta, borilište je dimenzija 20 x 45 metara, a bit će na raspolaganju ne samo osnovnoškolcima već svim mještanima općine, posebno kulturnim i sportskim društvima i udrugama. „Ovo je povijesni trenutak, najveća kapitalna investicija posljednjih desetljeća", rekao je Tonkovac zahvalivši se županu i Osječko-baranjskoj županiji bez kojih realizacija ovog projekta ne bi bila moguća.

Dvorana je vrlo vrijedan dar za našu školu, naših 392 učenika i 47 djelatnika, a doprinijet će značajnom poboljšanju uvjeta rada. Ona nije samo sportski objekt, već i prostor za različita druženja mladih ljudi koji će otvoriti mogućnosti za pozitivno djelovanje u zajednici. Izgradnja dvorane omogućit će i jednosmjensku nastavu, produženi boravak i prostor kojeg škola nije imala u posljednjih 50 godina“, naglasila je ravnateljica škole Branka Mack Savanović.




Tekst: Osijek031.com
Foto: OBZ.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: