Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Od 322 testirana djelatnika KBC-a Osijek, 6 ih je bilo pozitivno na koronavirus

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65440
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 04.10.2021. 8:35 
Naslov:  Od 322 testirana djelatnika KBC-a Osijek, 6 ih je bilo pozitivno na koronavirus
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Od 322 medicinska djelatnika KBC-a Osijek koja su se testirali, čak 6 je pozitivnih na koronavirus, rekao je Domagoj Drenjačević, liječnik u KBC Osijek za RTL Danas.

"Ta brojka je relativno velika s obzirom da se radi o asimptomatskim bolesnicima. To je bio smisao ovog preventivnog postupka da spriječimo potencijalni prodor kod osoba koje bi bile potencijalni nositelji virusa i na ovaj način ćemo zaštititi bolesnike koji su hospitalizirani, što je naša najveća obveza" - dodao je. Također je dodao, da tijekom testiranja nije bilo problema niti pobune djelatnika.

Kako smo već pisali, započelo je testiranje djelatnika KBC-a Osijek. Dio je to nove odluke koja na snagu stupa od danas. Od danas, 4. listopada ulazak u sve zdravstvene te institucije socijalne skrbi bit će moguć uz COVID potvrdu ili drugog odgovarajućeg dokaza.

Umjesto covid-potvrde, mogu se priložiti i drugi dokazi:
- osobe koje su preboljele bolest COVID-19 i dijagnoza im je postavljena na temelju brzog antigenskog testa unazad 9 mjeseci, što se dokazuje potvrdom liječnika primarne zdravstvene zaštite koju isti izdaje na temelju nalaza brzog antigenskog testa.
- osobe koje su imale dijagnosticirane COVID bolesnike u obitelji i imale su s tim oboljelima kontakte, proglašavane su takozvanim vjerojatnim slučajem te im bolest nije dijagnosticirana laboratorijskim testom, što se dokazuje potvrdom liječnika primarne zdravstvene zaštite o preboljenju unutar 9 mjeseci, a na temelju medicinske dokumentacije.
- osobe kojima je bolest COVID-19 dijagnosticirana PCR testom prije više od 6 mjeseci, a manje od 9 mjeseci što se dokazuje potvrdom o preboljenju izdanom od liječnika primarne zdravstvene zaštite ili nalazom PCR testa ne starijim od 9 mjeseci.
- osobe koje su preboljele bolest COVID-19, bolest im je dijagnosticirana PCR-om, BATom ili su bili vjerojatni slučaj, a cijepljene su jednom dozom cjepiva unutar 8 mjeseci od preboljenja te nije prošlo više od 9 mjeseci od primitka prve doze što se dokazuje potvrdom liječnika primarne zdravstvene zaštite o preboljenju ili nalazom pozitivnog PCR testa i potvrdom o cijepljenju jednom dozom cjepiva protiv bolesti COVID-19 pri čemu je datum cijepljenja unutar 8 mjeseci od preboljenja, a nije prošlo više od 9 mjeseci od cijepljenja.

Ministar zdravstva Vili Beroš poručio je kako će u prvoj fazi država snositi troškove testiranja za zaposlenike i pacijente, a nakon toga će se vidjeti. U početku će testiranje biti besplatno, ali ne može unedogled, rekao je ministar dodavši kako će to ovisiti o trendu kretanja epidemije, povećanju cijepljenja u zdravstvenom sustavu itd.

Upitan što ako se netko od zaposlenika odbije testirati, Beroš je rekao da oni neće moći doći na posao i pisat će im se neopravdani izostanak te neće primiti plaću za to razdoblje. Na pitanje znači li to da neće biti otkaza, rekao je da je on protiv toga u ovom trenutku.

Što se tiče pacijenata, svaki pacijent koji ide u bolnicu, a nije hitan slučaj, treba se javiti svom liječniku. Svatko tko ima zakazan tretman ili hospitalizaciju a nije cijepljen dobit će uputnicu za besplatno testiranje - izjavio je ministar.




Tekst: Osijek031.com
Foto: Cacan/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: