Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Uz bogat program održani 20. Čepinski suncokreti

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65447
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 03.10.2021. 9:45 
Naslov:  Uz bogat program održani 20. Čepinski suncokreti
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U Čepinu su u petak i subotu, 1. i 2. listopada 2021. godine održani 20. Čepinski suncokreti u organizaciji Općine Čepin i KUD-a “I. K. Adamović” Čepin koji su, kao i godinama prije, okupili veliki broj posjetitelja. Uz bogat glazbeno-scenski program u dvorištu OŠ Vladimira Nazora održan je i Sajam rukotvorina i tradicijskih obrta te LAG Vašar.

Kako objašnjava Antun Blažević, predsjednik KUD-a "I. K. Adamović" Čepin, ovo je godina u kojoj su trebali biti održani 21. Čepinski suncokreti, međutim prošle godine organizacija nije bila moguća zbog pandemije koronavirusa pa su ovo jubilarni 20. Suncokreti. Veseli ih pak činjenica da mogu proslaviti 21 godinu postojanja svog KUD-a.

- Ove smo godine pripremili bogat program u dva dana tijekom kojih su nastupili i naši najmlađi, vrtićarci i školarci, ali i brojni drugi KUD-ovi iz Slavonije i Baranje. Za svoje smo goste pripremili i bogatu gastro ponudu, koncertnu zabavu te vrijedne rukotvorine, a odmah je bilo vidljivo da je mještanima i dragim gostima iz susjednih mjesta nedostajala manifestacija – kazao je Blažević.

Manifestaciji je nazočio i zamjenik župana Osječko-baranjske županije Mato Lukić.

- Čepinski suncokreti na mapi događanja u Osječko-baranjskoj županiji zauzimaju posebno mjesto. Drago mi je da nakon otkazivanja prošle godine, organizatori nisu odustali od pripreme manifestacije u ovoj godini – rekao je Lukić.

Pročelnica Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport Osječko-baranjske županije Tatjana Roth istaknula je kako događaji poput ovoga Osječko-baranjskoj županiji daju doprinos kulturne baštine.

- Nisu nam sve manifestacije turistički proizvod ali dakako ih valja imati, jer upravo tradicijska kultura i njega nematerijalne kulturne baštine izuzetno povezuje stanovništvo i daje doprinos ruralnim krajevima. Jesen u Osječko-baranjskoj županiji je prepuna događanja čemu svjedočimo proteklih nekoliko vikenada, a vrhunac će biti sljedeći tjedan kada se održava HeadOnEast – zaključila je Roth.

Tekst i foto: OBZ.hr

Najava: 20. Čepinski suncokreti [2021.]

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: