Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Mladi o budućnosti EU-a: Kakvu Europu želimo?

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65676
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 30.09.2021. 11:41 
Naslov:  Mladi o budućnosti EU-a: Kakvu Europu želimo?
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U organizaciji Javne ustanove Županijska razvojna agencija Osječko-baranjske županije 29. rujna 2021. godine u jedinstvenom ambijentu Sakuntala parka u centru Osijeka održano je druženje s mladima i razgovor na temu „Mladi o budućnosti EU-a: Kakvu Europu želimo?“. Povod za događanje je obilježavanja novog mandata (2021.-2025.) centra Europe Direct Osijek, projekta koji sufinancira Europska unija.

Na skupu su sudjelovali predstavnici Savjeta mladih Osječko-baranjske županije, Savjeta mladih Grada Osijeka, Studentskoga zbora Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku, PRONI centra za socijalno podučavanje, zatim voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj Ognian Zlatev, zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić te predstavnici Grada Osijeka, JU Županijske razvojne agencije OBŽ i centra Europe Direct Osijek.

Druženje s mladima održalo se u okviru Konferencije o budućnosti Europe, inicijative koju su pokrenuli Europski parlament, Vijeće i Europska komisija kako bi saslušali mišljenje Europljana o tome kakvu Europsku uniju u budućnosti žele. Stoga je ovo bila i prilika za mlade da iznesu svoje ideje i mišljenje o tome kakvu budućnost priželjkuju za Europsku uniju.

- Glas mladih se sluša u Bruxellesu, a 2020. je europska godina mladih, pa će uloga mladih biti sve veća. Među našim ciljevima je poticanje mladih na uključivanje u raspravu na temu u kakvoj Europi hoće živjeti i raditi. Organizirat ćemo puno događaja da mladi predstave svoje inicijative i dobiju podršku iz EU-a. Najveći problem s kojim se mladi susreću je profesionalna realizacija nakon školovanja i zato je EK u svoj plan stavila fokus na dvostruku tranziciju, zelenu i digitalnu jer je to budućnost - rekao je Ognian Zlatev.

Zamjenik župana Josip Miletić istaknuo je da su sredstva i mogućnosti EU-a velike i treba ih kvalitetno koristiti. - U projekt su uključeni Savjet mladih i ŽRA Osječko-baranjske županije koja će sredstvima, ali i informacijama uputiti mlade na sve mogućnosti. U prethodnom razdoblju kvalitetno su se koristila sredstva za upoznavanje mladih, kao i za edukaciju te sam uvjeren da će se nastaviti ti pozitivni trendovi - rekao je Miletić.

- Ovo radimo kako bi čuli što mladi žele, a naši mladi koriste programe i mehanizme Europe, pa se u Hrvatsku vraćaju s proširenim informacijama. Želimo čuti ideje o tome gdje se vide u Europi - kazao je Denis Ćosić, ravnatelj JU Županijska razvojna agencija Osječko-baranjske županije.

U kinu Urania potom je održana za javnost besplatna projekcija filma „Ja sam tvoj čovjek“ („Ich bin dein mensch“) njemačke redateljice Marie Schrader.


Tekst i foto: OBZ.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: