Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Ponovno redovne koordinacije po gradskim četvrtima i mjesnim odborima

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65440
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 29.09.2021. 15:17 
Naslov:  Ponovno redovne koordinacije po gradskim četvrtima i mjesnim odborima
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Osječki gradonačelnik Ivan Radić održao je u gradskoj upravi prvi radni sastanak s predstavnicima gradskih četvrti i mjesnih odbora. To će i ubuduće biti redovna praksa. Na sastanku su nazočili i predstavnici gradskih tvrtki, Unikoma i Vodovoda, koji u svom radu imaju najviše aktivnosti po pitanju održavanja gradske komunalne infrastrukture. Novina je da će se cjelokupno komunalno djelovanje odnosno radovi u osječkim naseljima centralizirati kroz nadležni Upravni odjel za komunalno gospodarstvo, promet i mjesnu samoupravu. Prema Radićevim riječima sve komunalne aktivnosti će se planirati i provoditi u prethodnoj koordinaciji gradskih tvrtki, nadležnog upravnog odjela Grada Osijeka i vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora.

Ponovno uvodimo redovne koordinacije s predsjednicima i vijećnicima gradskih četvrti i mjesnih odbora. Naime, oni su u komunikaciji s našim sugrađanima i upravo slušajući njih slušamo Osječanke i Osječane, sve potrebe i prioritete koje imaju u svojim kvartovima i ulicama. Radimo na pripremi proračuna za sljedeću godinu. Slijedom toga želimo čuti potrebe naših sugrađana i putem predstavnika u gradskim četvrtima i mjesnim odborima i sukladno mogućnostima to isto planirati u proračunu. To se odnosi na kapitalne investicije pa do onih najmanjih komunalnih zahvata. Također, minimalno ćemo jednom godišnje odrađivati sastanke u gradskim četvrtima i mjesnim odborima zajedno s gradskim pročelnicima i direktorima gradskih tvrtki. Cilj tih radnih sastanaka i koordinacija je što kvalitetnija komunikacija cjelokupnog gradskog sustava. Na taj način ćemo napraviti puno više planiranih prioriteta, a što u konačnici znači bolji život naših sugrađana što bi se reklo na kućnom pragu“, rekao je Radić.

Radić je također napomenuo da dosadašnja suradnja, u prethodnim godinama, s predstavnicima mjesne samouprave i gradske uprave nije bila na zadovoljavajućoj razini, pa su se događale situacije da se dva puta raskopava ista ulica jer nije bilo usklađenosti u planovima gradskih tvrtki, Grada i vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora. Na ovaj način će se izbjeći takve situacije i postići veća efikasnost i racionalizacija u održavanju i unapređenju komunalne infrastrukture.


Tekst i foto: Osijek.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: