Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Osijek do proljeća 2023. dobiva modernu tramvajsku prugu i stajališta

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65698
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 29.09.2021. 13:04 
Naslov:  Osijek do proljeća 2023. dobiva modernu tramvajsku prugu i stajališta
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Na tramvajskoj stanici kod Doma zdravlja održana je tiskovna konferencija na kojoj je predstavljen projekt obnove devet i pol kilometara tramvajske pruge i pripadajućih stajališta. Potpisivanju ugovora o izvođenju građevinskih radova nazočio je osječki gradonačelnik Ivan Radić.

Radić je podsjetio kako je krajem srpnja u Gradskom prijevozu putnika potpisan Ugovor o izvedbi elektromonterskih i građevinskih radova vrijedan 58 milijuna kuna kojom prilikom je najavljeno i potpisivanje ugovora za izvedbu građevinskih radova u vrijednosti od 126 milijuna kuna.

Dio je to velikog projekta na području Grada, ukupne vrijednosti 267 mlijuna kuna. Najveći dio od 200 milijuna kuna osiguran je iz EU fondova, dok su ostatak novca osigurali Vlada RH i Grad.

Ovaj projekt konkretno obuhvaća obnovu 9,5 kilometara tramvajske pruge i 23 tramvajska stajališta, uključujući ugradnju pristupa za invalide.

Gradonačelnik je podsjetio i kako je Grad nedavno dobio 12 modernih niskopodnih autobusa, a raspisan je natječaj i za novih 13 autobusa.

Sve ovo izuzetno je važno jer želimo biti prvi grad koji ima moderan, udoban, siguran i dostupan javni gradski prijevoz. I dalje ćemo nastaviti s provedbom projekata iz fondova Europske unije kako bi Osijek po mnogočemu bio prvi grad u Hrvatskoj“, zaključio je gradonačelnik.

Radovi na rekonstrukciji tramvajske pruge trebali bi započeti u ožujku iduće godine, a planirano je da će trajati 12 mjeseci.



Tekst: Osijek031.com
Foto: OBZ.hr


Zadnja promjena: Redakcija 031; 29.09.2021. 15:29; ukupno mijenjano 4 put/a.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
!Klick
Offline
Ukupno postova: 269
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 29.09.2021. 14:09 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

" Gradonačelnik je podsjetio i kako je Grad nedavno dobio 12 modernih niskopodnih tramvaja, "
Onako usput, a gdje su dotični jer ja nijednog do sada nisam vidio? Druga stvar koja me kopka je to da li će se u projektu obnove pruge odmah staviti sve što treba a ne da za koju godinu imamo iznova prekopavanja? Konkretno hoće li se tramvajska pruga na Štrosi izmjestiti na kolnik kako bi se dobilo prostora za biciklističku? Jednim udarcem dvije muhe ili ćemo po ustaljenom običaju nakon radova godinama imati dodatna prekopavanja po urađenom.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: