Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Glumci HNK u Osijeku na turneji Poljskom

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65430
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 27.09.2021. 11:31 
Naslov:  Glumci HNK u Osijeku na turneji Poljskom
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku je u okviru hrvatsko - poljske suradnje 21. rujna krenulo na turneju Poljskom s predstavom „Udovice“ poljskog autora Slawomira Mrožeka, u režiji Jasmina Novljakovića. Turneja Poljskom obuhvaća tri grada: Krakow, Olsztyn i Radom. S HNK-om u Osijeku na put su krenuli i zamjenica gradonačelnika Osijeka, Jasenka Crnković te pročelnik Ureda za gospodarstvo Osijeka, Igor Medić.

Prva izvedba predstave u Teatru Bagatela - Scena na Sarego 7 u Krakowu napunila je dvoranu. Ondje je održan i gospodarski sastanak na kojem su sudjelovali zamjenica gradonačelnika Osijeka, gospođa Jasenka Crnković, pročelnik ureda za gospodarstvo Osijeka, gospodin Igor Medić te g. Marijan Barić, treći tajnik Veleposlanstva Republike Hrvatske u Republici Poljskoj i počasni konzul Republike Hrvatske u Republici Poljskoj, g. Pawel Wlodarczyk.

U petak, 24. rujna u prepunoj dvorani Teatra Jaracza u Olsztynu, HNK u Osijeku je s Udovicama otvorio međunarodni Via Carpatia Festival. Publika, ali i tamošnja struka bili su oduševljeni izvedbom, režijom i prema riječima ravnatelja olsztynskog kazališta, Zbigniewa Brzoze, novim načinom čitanja autora teksta Udovica, Slawomira Mrožeka. Posebno iznenađenje u publici bili su hrvatski vojnici iz obližnje NATO baze u Poljskoj. Uz veliku pomoć hrvatskog veleposlanstva u Poljskoj i našeg veleposlanika g. Tomislava Vidoševića, uz počasnog konzula Hrvatske u Poljskoj, dogradonačelnica Osijeka Jasenka Crnković Ex Jerković i pročelnik Ureda za gospodarstvo Igor Medić predstavili su grad Osijek kod maršaleka Warminsko-Mazurskog vojvodstva Gustawa Marek Brzezin i gradonačelnika Olsztyna, g. Piotora Grzymowicza te održali gospodarsko investicijski panel u znanstveno-tehnološkom parku u Olsztynu gdje su predstavili i investicijske potencijale Osijeka namijenjenim poljskim investitorima i tvrtkama te dogovorili konkretnu poslovnu suradnju

Danas u 19.00 sati, predstava Udovice bit će izvedena u Teatru Powszechny u Radomu te 28. rujna završava osmodnevna turneja Poljskom i kreće se prema Osijeku.




Tekst i foto: HNK u Osijeku

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: