Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Od 1. listopada besplatni vlak za djecu i školarce

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65649
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 24.09.2021. 12:12 
Naslov:  Od 1. listopada besplatni vlak za djecu i školarce
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Vlada je jučer na održanoj 77. sjednici prihvatila pilot projekt besplatnog javnog željezničkog prijevoza djece i učenika osnovnih i srednjih škola na području Hrvatske kojim će se omogućiti neograničeno korištenje željezničkog prijevoza djece i učenika za svakodnevna putovanja u školu te povremena putovanja.

- Projekt će se provoditi u razdoblju od 1. listopada ove do kraja iduće godine, a obuhvatit će oko 780 tisuća djece i učenika.

Djeca će tako dobiti "pametne kartice" koje će vrijediti za vrijeme trajanja projekta, a zahtjevi za njihovu izradu predavat će se na prodajnim mjestima HŽ-Putničkog prijevoza.

Uz zahtjev i fotografiju za djecu će biti potrebno priložiti i dokument iz kojeg je vidljiv datum rođenja, a za učenike i potvrdu o upisu u školsku godinu.

Projektom će se rasteretiti proračuni jedinica lokalne (regionalne) samouprave s obzirom na to da pojedine od njih sufinanciraju do 25 posto troška za prijevoz učenika, istaknuo je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i dodao da je vrijednost projekta oko 30 milijuna kuna
. - piše u priopćenju Vlade.



Tekst: Osijek031.com
Foto: Dalibor Bauernfrajnd/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: