Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Od studenog uvodi se zračna linija Osijek-München

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 23.09.2021. 14:25 
Naslov:  Od studenog uvodi se zračna linija Osijek-München
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Od 15. studenoga 2021. godine uspostavlja se izravna zračna linija između Osijeka i Münchena. Zrakoplov Croatia Airlinesa polijetat će svakog ponedjeljka i petka u 9.10 sati iz Münchena da bi u Osijeku bio u 10.45 sati, a u 11.20 sati sa piste Zračne luke Osijek krenut će prema Münchenu gdje je dolazak predviđen u 13.00 sati.

Inicijativu za izravne međunarodne letove na liniji Osijek-München pokrenuli su Osječko-baranjska županija, Grad Osijek, Turistička zajednica OBŽ i Zračna luka Osijek, a danas (23. rujna 2021. godine) Croatia Airlines i Zračna luka Osijek u Osijeku su zaključili sporazum o poslovnoj suradnji i osiguranju izravnih međunarodnih letova na toj liniji. Sporazum su potpisali predsjednik Uprave Croatia Airlinesa Jasnim Bajić i direktor Zračne luke Osijek Ivan Kos.

Redoviti međunarodni letovi na liniji Osijek-München uvode se prvi put u povijesti Croatia Airlinesa, a - u očekivanju da će se produžiti na cijelu godinu - za sada su dogovoreni za razdoblje od 15. studenoga 2021. do 14. siječnja 2022. godine. Prometovat će zrakoplov Dash 8-Q400, čiji je kapacitet 76 sjedala.

Nakon potpisivanja sporazuma u Zračnoj luci Osijek na konferenciji za novinare govorili su predsjednik Uprave Croatia Airlinesa Jasnim Bajić, direktor Zračne luke Osijek Ivan Kos, župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić i gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Radić.

- Ovo je prvi put da Croatia Airlines uvodi međunarodni let iz Zračne luke Osijek i time stanovnicima Slavonije omogućava povezanost s cijelim svijetom jer je preko Münchena moguće letjeti na sve kontinente. Vjerujem da će izravni letovi Osijek-München pridonijeti razvoju turističkih i gospodarskih potencijala Osječko-baranjske županije i grada Osijeka, a istodobno i osnažiti poslovanje Zračne luke Osijek, čineći je još važnijom prometnom točkom - rekao je predsjednik Uprave Croatia Airlinesa Jasmin Bajić te izrazio nadu da će projekt postati cjelogodišnji.

Direktor Zračne luke Osijek Ivan Kos izrazio je zadovoljstvo što Zračna luka Osijek nakon godinu dana ponovno uspostavlja međunarodne letove. - Vjerujem da je ostvarivanje suradnje sa Croatia Airlinesom prvi korak u nizu letova koje ćemo ubuduće imati. Već razmišljamo i o drugim destinacijama, a ova destinacija za nas predstavlja početak. München smo odabrali jer je veliki centar koji dalje veže letove za ostale europske destinacije poput Amsterdama, Pariza i Londona, pa će naši građani na taj način imati veze s cijelom Europom - rekao je Kos.

- Zajednički rad i djelovanje svih jedinica lokalne samouprave, pa tako i Grada Osijeka s Osječko-baranjskom županijom vidljiv je i kroz projekt revitalizacije Zračne luke Osijek. Uskoro nam u posjet dolazi ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković s kojim ćemo najaviti veliki projekt obnove zgrade putničkog terminala koji će dovesti do kvalitetnijeg funkcioniranja zračnog prometa. Što se tiče linije Osijek-München, uvedene prvi puta u povijesti, cilj nam je zadržati je tijekom cijele godine, ali i uvesti nove međunarodne linije - kazao je je župan Ivan Anušić i dodao:

- Niz kapitalnih investicija koje trenutno provodi Osječko-baranjska županija, poput izgradnje Regionalnog distribucijskog centra za voće i povrće i Gospodarskog centra, pružit će velike mogućnosti suradnje i povezivanja upravo sa Zračnom lukom Osijek koja je velika prednost grada Osijeka i Osječko-baranjske županije. Uz gospodarski potencijal, tu su svakako i turističke mogućnosti koje intenzivno razvijamo u posljednje četiri godine, a i posljednje brojke o broju dolazaka i noćenja u našoj županiji govore da smo na dobrom putu - istaknuo je župan Anušić.

Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić naglasio da potpisivanje ugovora između Croatia Airlinesa i Zračne luke Osijek te otvaranje nove međunarodne linije znači da se grad Osijek konačno smješta na poziciju regionalnog prometnog centra.

- Što se tiče gospodarskog utjecaja Zračne luke, ističem da smo nedavno popunili cijelu prvu zonu Eko-industrijske zone Nemetin, dakle pronašli smo investitore za svih 25 parcela kojima je najvažnija upravo prometna povezanost grada Osijeka s ostatkom Hrvatske, ali i Europe. U tom nam je smislu važno da radovi na izgradnji koridora 5C napreduju planiranom dinamikom, a uvjeren sam da će i nova međunarodna linija Osijek-Mὒnchen, zahvaljujući kojoj smo od tog njemačkog grada udaljeni samo 100 minuta, ucrtati koordinate Osijeka na kartu Europe i svijeta - zaključio je Radić.

Dodatne pogodnosti za putnike

U povodu uvođenja izravnih letova između Osijeka i bavarske prijestolnice putnicima su dostupne povratne zrakoplovne karte po promotivnoj cijeni već od 129 eura. Sve promotivne cijene vrijede isključivo za kupnju karata preko internetskih stranica www.croatiaairlines.hr, a cijena uključuje aerodromske pristojbe i naknadu za izdavanje zrakoplovne karte (TSC). Za kupnju na drugim prodajnim mjestima tvrtke naplaćuje se TSC.

U želji da putnicima na novoj liniji putovanja budu još dostupnija, Croatia Airlines od četvrtka, 23. rujna do 7. listopada ove godine nudi 25 posto popusta prigodom kupnje karata za letove između Osijeka i Münchena.


Tekst i foto: OBZ.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: